Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Sesongåpning i Oppdal

Sesongåpning i Oppdal Skisenter
Ad

Skisesongen starter snart

 

Er du klar for en ny skisesong? Ventetida kan være lang for den som liker å stå på ski, men nå er den snart over. I november kan du både teste langrennskia og tråkke til i alpinbakken.


LANGRENN - OPPDAL SKISTADION

Takket være kunstsnøproduksjon kan Oppdal Skistadion åpne allerede 3. november. En lett tilgjengelig skistadion ved Oppdal sentrum, med skiskytteranlegg og lysløype. Oppdal Skistadion er bygd opp på mange dugnadstimer fra iherdige medlemmer i Oppdal IL. 

Takket være kunstsnøproduksjon og et stort snølager, kan Oppdal Skistadion levere tidlig sesongstart. Arnt Gulaker er arenaansvarlig, og gleder seg til første helga i november.
– Vi har planlagt utkjøring av snø 27. - 28. oktober, og håper vi skal få til ei 1,5 km lang løype til åpninga 3. november, sier Gulaker. 

 

Oppdal Skistadion - sesongstart

Fra utkjøring av kunstsnø i 2017. Planlagt utkjøring til årets sesong er 27.-28. oktober.

I sommer og høst har det vært lagt ned stor dugnadsinnsats, og anlegget er blitt utvidet og forbedret. Det er ryddet kvist og gjort annet forfallende arbeid, samtidig er det bygget bru over skiløypa til standplass for publikum. Denne blir ferdig til sesongåpning. 
– Vi har også støpt ved standplass for å forbedre og tilrettelegge for rulleskiløypa som er planlagt til våren 2019. Dette er et stort løft for å få til et helårsanlegg. Vi koster en million kroner fra idrettslagets kasse og får 500 meter med dette, i tillegg håper vi andre aktører støtter prosjektet slik at vi kan utvide den planlagte løypa, forteller Gulaker. 

Utover i kommende vintersesong vil løypenettet utvides med både kunstsnø og natursnø, til en runde på totalt 4 kilometer. Her er det også lysløype. På stadion ligger det også standplass med 30 skyteskiver. Først i sesongen må du betale løypeavgift for å kunne nyte de flotte løypene rundt stadion. For mer info om Oppdal Skistadion, se her.

Oppdal skistadion

Det er lagt ned stor dugnadsinnsats fra Oppdal IL sine medlemmer. Her arbeides det med den nye brua ved Oppdal Skistadion i 6. oktober.

OPPDAL SKISENTER

Merk deg datoen 17. november. Det er nemlig da heissjefen håper å kunne sparke i gang sesongen i alpinanlegget. De siste årene har Oppdal Skisenter jobbet kontinuerlig med utbedring av nedfarter og snøanlegg i de fleste løypetraseer i skisenteret. Denne høsten har heiskarene jobbet med klargjøring av snøanlegg i Håkerheisen samt utbedring i Barnebakken og Midtløypa i Vangslia. 
– I vinter vil vi kunne legge kunstsnø i Håkerekspressen. Dette er noe vi har jobbet lenge for å få til, derfor er det gledelig å kunne få på plass dette før sesongstarten. 17. november er planlagt heisåpning i Vangslia, men med forbehold. Været kan forskyve åpningsdatoen begge veier i tid, fastslår Erdal.

Denne uken lanserte også heissjefen nyheten om en ny storsatsing i Vangslia. Oppdal Skisenter ønsker å rive den gamle Solheisen, og erstatte denne med seksseters stolheis med vindskjerm. Det går fram av en søknad Oppdal Skiheiser har sendt Oppdal kommune. Målet er å rive Solheisen i mai neste år og umiddelbart gå i gang med byggingen av fundament og 10 master for den nye stolheisen. Målet er at den skal stå klar til sesongstarten om ett år. Stolheisen vil ha en kapasitet på 2600 personer i timen, og frakte skituristene opp på 5 minutter.

Oppdal Skisenter

Vangslia forsterker tilbudet sitt, og planlegger ny seksseters stolheis i 2019.

Under Fjell- og Fårikålfestivalen selger Oppdal Skisenter sesongkort til sterkt reduserte priser. Inne i Speilsalen i Oppdal kulturhus eller på nettsiden kan familier spare tusenlapper på å kjøpe sesongkort. 
– Det er 1000 kroner i rabatt per kort. Vi selger kortene fra vår stand i Kulturhuset, samt online på vår nettside fra 24. september til 7. oktober, opplyser heissjef Arnulf Erdal. Se også video med intervju av Erdal her. 

Heissjefen gleder seg også over at det er nye drivere på heiskroene i alpinanlegget. Dette vil bety endringer både i Vangslia, Stølen og i Hovden. I sommer tjuvstartet Ludvigs Kjøkken driften av topprestauranten The Hill i Hovden, hvor gjestene blant annet har fått smake på hjemmelaget pizza, bakt fra den nye vedfyrte pizzaovnen. Et serveringstilbud som vil fortsette i vintersesongen.
– Vi er glade og stolte over at vi har fått med oss solide og erfarne drivere. Vi ønsker Ludvigs Kjøkken velkommen og gleder oss til denne sesongen, legger Erdal til. 

Oppdal skisenter

Arnulft Erdal og de ansatte i Oppdal Skisenter, har brukt høsten til å etablere kunstsnøanlegg i Håker`n.

Hold deg oppdatert på sesongstarten i Oppdal:

Følg Visit Oppdal sin Facebook og Instagram, for siste status på vinterforholdene. 

For oppdaterte langrennsløyper se Skisporet

Planlegg vinteren, la deg inspirere av turportalen Outtt Oppdal.

Trenger du overnatting? 

Mat og drikke i Oppdal

Glimt fra snøen som falt i fjor...

På pudderjakt i Oppdal skisenter
Pudderjakt i Oppdal Skisenter.
Photo: Martin I. Dalen
Oppdal Skistadion
Kveldsstemning over stadion.
Photo: Hanne Langseth
Alpint i Oppdal
Frikjøring i Oppdal skisenter.
Photo: Martin I. Dalen
Oppdal Skistadion
Oppdal Skistadion i vinteridyll.
Photo: Hanne Langseth
Alpint i Oppdal
Kveldskjøring i Oppdal.
Photo: Martin I. Dalen
Kåsen skistadion

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad