Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
invalid widget [plugins_dtn_ad] []

Oppdal Skisenter åpner,

- og løypenettet på langrenn utvider

 

Det er kommet et godt påfyll av snø i Oppdal, og dermed gjør Oppdal Skisenter seg klar for sesongåpning 15. desember i Vangslia. Langrennsfolket kan samtidig glede seg over at løypenettet utvides. 

Publisert 13. desember 2018

Visit Oppdal har testet skiføret to dager før sesongåpningen i Vangslia, og kan melde om optimale forhold. Det takket være 23 døgn med kunstsnøproduksjon, natursnø fra himmelen og utallige timer med klargjøring i tråkkemaskin. 
– Det er knallbra forhold i bakken. Det er bare å glede seg til lørdag, bekrefter markedsansvarlig Martine Hårstad i Visit Oppdal. 

EI GOD BLANDING

Planlagt heisåpning var 17. november, men det ble tidlig varslet at forholdene ikke lå til rette for å åpne denne datoen. Det var først med nysnøen som kom forrige uke, etterfulgt av en kald værtype som gjorde mulig med heisåpning 15. desember. Tråkkemaskinfører Øystein Slettom har hatt mye å gjøre de siste dagene.
– Det blir lange, lange dager. Vi har fremdeles en god del jobb frem mot åpning med snøproduksjon, dosere snøen dit vi trenger den, finprepp, postring og heisklargjøring. Da blir det bra på åpninga!

De siste årene har Oppdal Skisenter jobbet kontinuerlig med utbedring av nedfarter og snøanlegg i de fleste løypetraseer i skisenteret. Denne høsten har heiskarene jobbet med klargjøring av snøanlegg i Håkerheisen samt utbedring i Barnebakken og Midtløypa i Vangslia.  Heissjef Arnulf Erdal gleder seg til ny sesong, og lover gode åpningsforhold i Vangslia.
– Vi har jobbet på spreng nå i flere måneder med klargjøring. Det er produsert snø i cirka 23 døgn, samtidig var vi så heldige at vi fikk litt natursnø fra himmelen. Det er ei god blanding, og vi kan ønske velkommen til ei nydelig skihelg i Vangslia, sier heissjefen. 

I første omgang åpnes Midtløypa, Pomaløypa og Barnebakken i Vangslia. For mer informasjon se Oppdal Skisenter

Oppdal Skisenter, sesongåpning

Onsdag 12. desember gikk snøkanonene for fullt i Vangslia. Det meldes om kaldt og pent vær til helga, det lover godt for sesongåpningen i Oppdal Skisenter.

LØYPENETTET UTVIDER 

Snøfallet forrige uke ble også avgjørende for å endelig kunne utvide langrennstilbudet i Oppdal. Nå kan du også gå på ski langs Skarvatnet og i løypetraseen mot Fjellskolen.
– Etter flere snøfall etterfulgt med mildvær, ser det nå ut til at minusgradene hjelper oss å holde snøen på plass i vinterbygda. Vi har tråkket langrennsløyper fra Grøtsætra til enden av Skarvatnet, og til parkeringsplassen. I helga vil det også tråkkes innover til Langtjønna. Det er ikke mer snø enn nødvendig, så løypene skal få ligge mest mulig urørt av tråkkemaskiner, men vedlikeholdes ved behov. Nordover mot Fjellskolen og Pøyta er det for lite snø tilby tråkke foreløpig, men det vil forsøkes kjørt opp med scooter og rulle, sier Eline Dale ved Dale Maskin som har ansvaret for løypetråkkinga. Følg med på Skisporet.no for oppdatert løypeinfo. 

Allerede 3. november åpnet Oppdal Skistadion langrennssesongen. Takket være kunstsnøproduksjon og et stort snølager, kunne Oppdal innfri en rekordtidlig sesongstart. Mildværet i november tæret hardt på snøen, og anlegget reåpnet første helga i desember. Den kommende vintersesongen vil løypenettet utvides med både kunstsnø og natursnø, til en runde på totalt 4 kilometer. Her er det også lysløype. For mer info om Oppdal Skistadion, se her.

Storlidalen er nå på snøtoppen i Trøndelag. Tråkkemaskinfører Hallvard Storli kjørte spor allerede i november, men fikk ett avbrekk i skisesongen i november. Nå meldes det om supre forhold innover mot Tovatna, ei ni kilometer lang løype i flotte omgivelser. For fersk løypestatus på Lønset og Storlidalen, se her

Langrennsløyper i Skaret, Oppdal

Ferske langrennspor langs Skarvatnet. Det meldes om gode forhold i både Skaret, Storlidalen og på Oppdal Skistadion.

Hold deg oppdatert på sesongstarten i Oppdal:

Følg Visit Oppdal sin Facebook og Instagram, for siste status på vinterforholdene. 

For oppdaterte langrennsløyper se Skisporet

Planlegg vinteren, la deg inspirere av turportalen Outtt Oppdal.

Trenger du overnatting? 

Mat og drikke i Oppdal

Glimt fra snøen som falt i fjor...

På pudderjakt i Oppdal skisenter
Pudderjakt i Oppdal Skisenter.
Photo: Martin I. Dalen
Oppdal Skistadion
Kveldsstemning over stadion.
Photo: Hanne Langseth
Alpint i Oppdal
Frikjøring i Oppdal skisenter.
Photo: Martin I. Dalen
Oppdal Skistadion
Oppdal Skistadion i vinteridyll.
Photo: Hanne Langseth
Alpint i Oppdal
Kveldskjøring i Oppdal.
Photo: Martin I. Dalen
Kåsen skistadion

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
invalid widget [plugins_dtn_ad] []
invalid widget [plugins_dtn_ad] []
invalid widget [plugins_dtn_ad] []