Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Family outside the Nidaros Cathedral, Trondheim Family outside the Nidaros Cathedral, Trondheim
Credits
Family outside the Nidaros Cathedral, Trondheim.
Photo: CH - visitnorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

”Tida går for fort!”

Trondheim er en by med et stort aktivitetstilbud. Her finner du masse spennende, enten du søker shopping, forestillinger, utstillinger eller aktiviteter.

Tilbudet innen ting å gjøre i Trondheim er større enn du skulle forvente i en by av denne størrelsen. Med 180.000 fastboende er byen ingen stor by i Europeisk målestokk, selv om den er Norges tredje største. At tilbudet er såpass stort som det er, skyldes nok delvis byens studenter, som er over 30.000 i tallet. Studentene setter sitt preg på byen både gjennom å arrangere mye selv, men også som aktive brukere av byens kultur- og aktivitetstilbud for øvrig.

Severdig i Trondheim

Trondheim har en rekke severdigheter som hvert år er blant de best besøkte i Trøndelag. Katedralen Nidarosdomen er i seg selv et imponerende skue, og står ikke tilbake for mange av kirkene nordmenn oppsøker på reise nedover Europa. Domens spennende historie i tilknytning til Olav den Hellige, gjør også at den er et av de mest populære pilegrimsmålene i Europa. Leden til Trondheim har status som Europeisk kulturvei, på linje med ledene til Roma og Santiago de Compostela.

En aktiv by

Liker du å få ”rørt på deg” mens du er på ferie har Trondheim mange tilbud. Kun en kort tur fra sentrum med verdens nordligste trikk, Gråkallbanen, ligger Bymarka, et 80 km2 stort friluftsområde som er ideelt for gå- og løpeturer. I marka går det et oppmerket rutenett på kryss og tvers, som tar deg til både fiskevann, badevann, flotte rasteplasser, utsiktspunkt og hytter som tilbyr servering. Om vinteren gjøres stiene om til skispor, som gjør Bymarka ideell for familieutflukter på ski.

På Lade går Ladestien, en bred og småkupert sti som går rundt hele Ladehalvøya og ut til Ranheim. Underveis kan du både bade og få kjøpt vaffel, og ikke minst få sett mye fin natur. Liker du å sykle kan du leie en bysykkel hos Turistinformasjonen i sentrum og sykle oppmerkede ruter til byens mange bydeler, eller du kan sykle den nye Hjertepromenaden i sentrum, som lar deg se byen fra sjøsiden. Joggere finner også mange flotte områder, men kanskje aller best egnet er strekningen langs Nidelva fra Bakklandet og ned mot Trondheim Spektrum på Øya.

 

Nevnte Nidelva egner seg også veldig godt for padling, og Trondheim Kajakk tar deg med ut på tur både på dagtid og på kveldstid. Det er en annerledes opplevelse å se byen fra vannet, og dette har på kort tid blitt en av de mest populære sentrumsaktivitetene.

”Varm opp VISA-kortet”

Det intime sentrumet, kombinert med spennende butikker, gjør Trondheim til en populær shoppingby. Særlig liker mange at det finnes mange ”kjedefrie” butikker her, som selger klær og accessories man ikke finner overalt. Særlig på Bakklandet ligger flere av disse butikkene, som gjerne syr ting selv, enten fra bunnen av eller med utgangspunkt i gamle klær.

Den som synes det er praktisk å finne alt på ett sted kan glede seg over at kjøpesentrene Trondheim Torg, Mercur og Byhaven ligger midt i sentrum. Solsiden er et annet område som de siste 10-15 årene har vokst fram til å bli et av de mest populære områdene i byen. Her ligger restaurantene side om side, på utsiden av et fullblods kjøpesenter med mange kjente butikker. Vil du ut av sentrum for å shoppe har du både Lade og Tiller, som begge, i tillegg til å by på gedigne shoppingsentre, har et stort utvalg av spesialbutikker.

Kultur til folket!

Kulturbyen Trondheim er et kapittel for seg. Få byer i Norge har et like aktivt kulturliv som det Trondheim har, og stort sett hver dag foregår det begivenheter du kan velge mellom, og som i tillegg er godt besøkt. Trøndelag Teater har forestillinger året rundt, gjerne også flere parallelle. Her kan du se alt fra klassiske stykker som Sound of Music til mindre kjente stykker basert på både kjente og ukjente forfattere.

De mange studentene er nevnt, og i studentenes eget hus, det runde, røde Studentersamfundet, har også arrangementer gjennom hele uken, hvor hele byens befolkning er velkommen.

Trondheim er også en veldig aktiv festivalby, med musikkfestivaler innen de fleste sjangere. Her kan du være med på Jazzfestival, Bluesfestival, Kammermusikkfestival, verdensmusikkfestival og flere rockefestivaler, gjennom hele året.

 

Nye city-walks

Nå har det kommet nye opplevelser innen mat, drikke, kunst og kultur som kan bookes. Kaffe-walk, Burger-walk, Gourmet-walk i Midtbyen, Gourmet-walk langs Nidelva, Fiske-walk, Bryggeri-walk, Samisk kunst-walk, Musikkhistorisk-walk er bare noen av det nye man kan oppleve i byen.

Ring 73 80 76 60 eller besøk oss i Nordre gate 11

Flere opplevelser i Trondheim

Opplev Trondheim på sykkel

Opplev Trondheim på sykkel