Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Pirbadet, Trondheim Pirbadet, Trondheim
Credits
Pirbadet, Trondheim.
Photo: Sven-Erik Knoff/Pirbadet
Campaign
Partner

Barnas Trondheim

Trondheim har mange aktiviteter for barn, som lekeland, parker og museer. Her får du tips til steder og opplevelser som ungene liker.

Ringve Musikkmuseum

Ringve Musikkmuseum er et museum som tar de yngste på alvor, med tilrettelagte opplegg for både barnehager, grunnskole/SFO og barnebursdager. Ungene får se og høre mange spennende instrumenter, lage instrumenter selv og har i tillegg stor plass å boltre seg på utendørs. På sommeren er det eget sommerprogram med Barnas Ringve, hvor det blant annet er egne omvisninger for barn og instrumentverksted.

Lekeland for de minste

Hiv O´Hoi er et lekeland med mange opplevelser, som ligger i første etasje på Sirkus Shopping. Her kan du leke, slappe av, spise og ha det gøy. Hiv O`Hoi har sjørøverskute, kino, spiralsklie og et eget område for de aller minste. Lekelandet passer best for barn opp til 10 år.

Vitensenteret

Vitensenteret i Trondheim er en oase for utforskere i alle aldre. Her skal du ikke bare se på ting, men ta på, gjøre, lukte, kjenne og lære. I skoleferier har Vitensenteret en egen eksperimentklubb, hvor barna kan delta på en hel uke med varierte vitenskapelige opplevelser.

Pirbadet badeland

I Norges største innendørs badeanlegg, Pirbadet, går timene fort. Her kan ungene kose seg med vannsklier, stupetårn, bølgebasseng, klatrevegg og utendørs boblebad med utsikt mot Munkholmen.
 

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

På sommeren har Sverresborg museum fast dagsprogram med en rekke spennende tilbud, her kan barna være birkebeinerkriger for en dag og bli en del av 1700-tallets Trondheim. I tillegg til dette er geitekillingene, kyrene, grisene, sauene, hønene og kaninene på plass fra og med juni.
 

 

Parker med aktiviteter for de minste

Rundt om i Trondheim sentrum ligger det flere parker som har lekeapparater  og gressplener som egner seg til ballspill.

  • Ilaparken – park i bydelen Ila, som har lekeapparater, musikkpaviljong og ballplass. Islagt skøytebane om vinteren.
  • Marinen – park som ligger i umiddelbar nærhet til Nidarosdomen og Nidelva, ikke langt fragamlebyen Bakklandet. Her er det store gressflater som egner seg godt til ballspill og frisbeekasting. Her finner dere også en sklie.
  • Ladeparken (Sirkusparken) – En av Trondheims største og nyeste parker, med mange lekeapparater, stier og sittegrupper. Kåret til Norges beste uterom i 2013.

 

Voll Gård – besøksgård med dyr

Voll Gård ligger på Moholt i Trondheim, og har hester, kyr, sauer, geiter, griser, høns, katt og kaniner som ungene kan hilse på. Voll Gård har egne opplegg for skoler og barnehager, i tillegg til åpen gård-dager hvor alle som har lyst til bli kjent med dyrene kan komme på besøk.
 

Munkholmen

Å ta båten ut til Munkholmen kan fortone seg som en spennende ekskursjon for de minste. Ute på den lille øya kan ungene springe rundt i gresset, få seg en matbit i kafeen, bade i sjøen og være med på en spennende omvisning i de flere hundre år gamle bygningene som står der. Om sommeren settes det også opp teaterforestilling for barn, i regi av Teaterlaget i BUL i Nidaros. Båten ut til Munkholmen går hver hele time fra 10-18 om sommeren.


 

Barnevennlige lunsjsteder

Overnatting i Trondheimsregionen 

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad