Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Shopping in Trondheim Shopping in Trondheim
Credits
Shopping in Trondheim.
Photo: Midtbyen Management
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Shopping i Trondheim

I Trondheim sentrum kan du lett bruke timevis på shopping. Her ligger nisjebutikkene side om side med merkevarebutikkene og de mange kjøpesentrene.

Trondheim er Norges tredje største by, og med det kommer selvfølgelig gode shopping-muligheter også. Her finner du alt fra store kjøpesenter til handlegater til små nisjebutikker og high end fashion. Med korte avstander mellom alle butikker og kjøpesenter kan du være sikker på å rekke mye shopping på kort tid, med fare for at VISA-kortet går varmt vel og merke. Vi gir deg de beste tipsene på hvor du kan shoppe i Trondheim.

Kjøpesentrene

Trondheim har mange kjøpesenter, både i utkant og sentrum av byen. På kjøpesentrene finner du de fleste kjedebutikkene, og det er som regel her du finner de største butikkene med størst utvalg. På Heimdal ligger den gamle traveren og favoritten City Syd med sine 70 butikker og Coop Obs! finner du alt du trenger her. På andre siden av byen finner du et av de nyeste kjøpesentrene i Trondheim, City Lade med sine 100 butikker. Sirkus Shopping ligger på Strindheim, og har i underkant av 100 butikker. Etter åpningen i 2012 har senteret blitt en favoritt hos mange – her har de både lekekrok, konserter og tv-hjørne.

I Trondheim Sentrum finner du fire store kjøpesenter som ligger bare noen meter fra hverandre. Storebror Trondheim Torg ligger midt på Torget og butikkutvalget er stort og butikkene større. Øverst i Nordre gate ligger Mercursenteret som er spesielt populært blant den yngre garde. Nederst i Nordre gate ligger Byhaven, som profilerer seg mot voksne som er opptatt av kvalitet. I tillegg til et flust med kafeer og spisesteder er det et stor kjøpesenter på Solsiden. Her finner du alt fra Bolia og Høyer til Carlings og BikBok.

Bakklandet

Trondheim er kjent for å ha mange spennende og uavhengige nisjebutikker. Det er her du finner de virkelige skattene, både av klær og brukskunstgjenstander. I disse butikkene kan du handle ting du ikke trenger å være redd for at naboen dukker opp med på hageparty, eller han som sitter foran deg på bussen har på seg. På Bakklandet ligger flere av disse, og de er absolutt verdt et besøk!

Sukker er et fellesskap av designere og formgivere, hvorav de fleste har utdannelse og jobb innenfor klesdesign, illustrasjon, keramikk, grafisk design, industridesign og smykkedesign. Sukker er ikke «bare en butikk», men også et viktig samlingspunkt hvor erfaringer, kunnskap og ideer foredles. I butikken på Bakklandet presenterer og selger de sine unike, selvlagde produkter. Nedre Bakklandet 9

SEAMS er et av de nyeste tilskuddene på Bakklandet, og drives av ildsjelen Magnus Holder Bjørk. Butikken, som egentlig bare skulle være en pop up-butikk i ti dager, selger i hovedsak klær og tilbehør til menn som er av høy kvalitet. I tillegg til dette så tar Magnus inn andre ting han synes er kule, for eksempel har de en magasinhylle med mye flott lesestoff du vanligvis ikke får tak i på Narvesen. Du får også tak i nydelige sykler fra Tokyobike, og mange andre sjeldenheter. Nedre Bakklandet 18B

Pryd er et kreativt designkollektiv på Bakklandet i Trondheim. Sju designere har gått sammen om å produsere og selge håndlaget brukskunst som smykker, vesker og klær. De selger også produkter for andre kunstnere. Et besøk hos Pryd er som en liten skattejakt å regne, og det de selger finner du kun der. Nedre Bakklandet 22

Fra high end til lokal søm

I midtbyen finner du de største motehusene i Trondheim. Retro, Høyer, Bogart.Cosmo, Shine og Zuuz ligger i store og flotte lokaler og fører merker som Acne, Marlene Birger, Mulberry, Alexander Wang, Isabel Marant, Tom Wood, Ralph Lauren, Marc Jacobs, og Michael Kors. Her finner du alltid det nyeste, men det er også ofte rabatter på fjorårets sesongvarer (les: rom for å gjøre et kupp). Du finner også lokalprodusenter i midtbyen, og når det kommer til herrejeans har Livid Jeans gjort seg tydelig bemerket. Livid Jeans ble startet med kjærlighet og lidenskap og for overlegen kvalitet og ekte håndverk, som merkes tydelig på jeansen. Ikke nok med det så produseres majoriteten av jeansene deres også i Olav Tryggvasons gt. 19. Ta en titt innom butikken deres, den i seg selv er en attraksjon.

×