Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
[Unable to render content]
Search
Shopping in Trondheim Shopping in Trondheim
Credits
Shopping in Trondheim.
Photo: Midtbyen Management
Campaign
Partner

Shopping i Trondheim

I Trondheim sentrum kan du lett bruke timevis på shopping. Her ligger nisjebutikkene side om side med merkevarebutikkene og de mange kjøpesentrene.

Trondheim er Norges tredje største by, og med det kommer selvfølgelig gode shopping-muligheter også. Her finner du alt fra store kjøpesenter til handlegater til små nisjebutikker og high end fashion. Med korte avstander mellom alle butikker og kjøpesenter kan du være sikker på å rekke mye shopping på kort tid, med fare for at VISA-kortet går varmt vel og merke. Vi gir deg de beste tipsene på hvor du kan shoppe i Trondheim.

Kjøpesentrene

Trondheim har mange kjøpesenter, både i utkant og sentrum av byen. På kjøpesentrene finner du de fleste kjedebutikkene, og det er som regel her du finner de største butikkene med størst utvalg. På Heimdal ligger den gamle traveren og favoritten City Syd med sine 70 butikker og Coop Obs! finner du alt du trenger her. På andre siden av byen finner du et av de nyeste kjøpesentrene i Trondheim, City Lade med sine 100 butikker. Sirkus Shopping ligger på Strindheim, og har i underkant av 100 butikker. Etter åpningen i 2012 har senteret blitt en favoritt hos mange – her har de både lekekrok, konserter og tv-hjørne.

I Trondheim Sentrum finner du fire store kjøpesenter som ligger bare noen meter fra hverandre. Storebror Trondheim Torg ligger midt på Torget og butikkutvalget er stort og butikkene større. Øverst i Nordre gate ligger Mercursenteret som er spesielt populært blant den yngre garde. Nederst i Nordre gate ligger Byhaven, som profilerer seg mot voksne som er opptatt av kvalitet. I tillegg til et flust med kafeer og spisesteder er det et stor kjøpesenter på Solsiden. Her finner du alt fra Bolia og Høyer til Carlings og BikBok.

Bakklandet

Trondheim er kjent for å ha mange spennende og uavhengige nisjebutikker. Det er her du finner de virkelige skattene, både av klær og brukskunstgjenstander. I disse butikkene kan du handle ting du ikke trenger å være redd for at naboen dukker opp med på hageparty, eller han som sitter foran deg på bussen har på seg. På Bakklandet ligger flere av disse, og de er absolutt verdt et besøk!

Sukker, Nedre Bakklandet 9

Sukker er et fellesskap av designere og formgivere, hvorav de fleste har utdannelse og jobb innenfor klesdesign, illustrasjon, keramikk, grafisk design, industridesign og smykkedesign. Sukker er ikke «bare en butikk», men også et viktig samlingspunkt hvor erfaringer, kunnskap og ideer foredles. I butikken på Bakklandet presenterer og selger de sine unike, selvlagde produkter.

SEAMS, Nedre Bakklandet 18B

SEAMS er et av de nyeste tilskuddene på Bakklandet, og drives av ildsjelen Magnus Holder Bjørk. Butikken, som egentlig bare skulle være en pop up-butikk i ti dager, selger i hovedsak klær og tilbehør til menn som er av høy kvalitet. I tillegg til dette så tar Magnus inn andre ting han synes er kule, for eksempel har de en magasinhylle med mye flott lesestoff du vanligvis ikke får tak i på Narvesen. Du får også tak i nydelige sykler fra Tokyobike, og mange andre sjeldenheter.

Butikkollektivet Pryd, Nedre Bakklandet 22

Pryd er et kreativt designkollektiv på Bakklandet i Trondheim. Sju designere har gått sammen om å produsere og selge håndlaget brukskunst som smykker, vesker og klær. De selger også produkter for andre kunstnere. Et besøk hos Pryd er som en liten skattejakt å regne, og det de selger finner du kun der. 

Bryggerekka Bruktmarked
Credits
Bryggerekka Bruktmarked.
Photo: Midtbyen Management

Bryggerekka Bruktmarked

Credits
Bryggerekka Bruktmarked.
Photo: Midtbyen Management

Fra high end til lokal søm

I midtbyen finner du de største motehusene i Trondheim. Retro, Høyer, Bogart.Cosmo, Shine og Zuuz ligger i store og flotte lokaler og fører merker som Acne, Marlene Birger, Mulberry, Alexander Wang, Isabel Marant, Tom Wood, Ralph Lauren, Marc Jacobs, og Michael Kors. Her finner du alltid det nyeste, men det er også ofte rabatter på fjorårets sesongvarer (les: rom for å gjøre et kupp). Du finner også lokalprodusenter i midtbyen, og når det kommer til herrejeans har Livid Jeans gjort seg tydelig bemerket. Livid Jeans ble startet med kjærlighet og lidenskap og for overlegen kvalitet og ekte håndverk, som merkes tydelig på jeansen. Ikke nok med det så produseres majoriteten av jeansene deres også i Olav Tryggvasons gt. 19. Ta en titt innom butikken deres, den i seg selv er en attraksjon.

Bruktbutikker og marked

Det er på bruktbutikkene du virkelig kan gjøre kuppene, og i Trondheim er det mange av de. Sentralt plassert og fylt til randen kan du finne alt fra de flotteste ullgenserne til den kuleste taklampa. Før i tiden tok de godt vare på eiendelene sine, og mange av gjenstandene du finner på bruktbutikkene i Trondheim er i veldig god stand. Noen utvalgte bruktbutikker:

* Brukthandleriet Sirkulus, Kjøpmannsgata 33

* Tante Isabell, Fjordgata 52

* Fretex – 3 avdelinger i Trondheim

Hver søndag fra 10.00 – 16.00 i sommermånedene er det også et utendørs bruktmarked på markedsplassen i Kjøpmannsgata 25. Utvalget varierer fra gang til gang, og du går sjeldent tomhendt hjem.

Lokal mat og drikke

Trondheim kan med rette kalles en matby, med sitt store utvalg med fokus på lokale råvarer. I 2015 åpnet Mathallen i Trondheim, og tilgangen på lokal mat ble enda bedre. Halvparten av produktene i mathallen er fra Trøndelag og de nærmeste nabofylkene og den andre halvdelen representer resten av Norge, samt noen internasjonale kvalitetsprodukter. I mathallen er det også en restaurant der du kan sette deg ned og nyte smaken av Trøndelag.

Like ved Mathallen finner du Gulating Ølutsalg, Trondheims første spesialforretning for øl. Her finner du lokalt øl fra hele Norge, samt utvalgte øl fra det store utland.

Lengre ned ved sjøen, på Ravnkloa, får du kjøpt fersk fisk og skalldyr hver dag. Utvalget varierer etter tilgang på råvarer og om sommeren kan du nyte ferske reker utendørs. En til to ganger i måneden arrangeres Bondens Marked på torget i Trondheim. Mange av produktene du får tak her er økologiske og du får alt fra bakst og urter til kjøtt og ost. Det aller beste er at maten har reist kort for å komme frem. Husk å ta ut penger på forhånd, ikke alle bodene har kortautomat. Det er ikke bare god mat og godt øl du finner i Trondheim, men også god kaffe. Ikke bare får du kjøpt byens beste kaffe her, men de forteller deg også mer enn gjerne hvordan du skal klare å lage like god kaffe hjemme. Du får råd om utstyr, fremgangsmåte og ingredienser. For å lage god kaffe må det uansett gode kaffebønner til, og de får du kjøpt hos en av Dromedar sine kafeer.

Shopping Mathall Trondheim
Credits
Shopping Mathall Trondheim.
Photo: Marius Rua

Mathall Trondheim

Credits
Shopping Mathall Trondheim.
Photo: Marius Rua
Shopping Midtbyen
Credits
Shopping Midtbyen.
Photo: Midtbyen Management

Shopping Midtbyen

Credits
Shopping Midtbyen.
Photo: Midtbyen Management
×