Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
[Unable to render content]
Search
Ladestien, Trondheim Ladestien, Trondheim
Credits
Ladestien, Trondheim.
Photo: Øyvind Blomstereng
Campaign
Partner

10 tips til urbane sommeraktiviteter i Trondheim

Trondheim er en by det er lett å være aktiv i. Flere områder i sentrum, som Marinen ved Nidarosdomen, parken utenfor Kristiansten festning, Øya og Lade innbyr til aktiviteter av mange slag.

Promenaden langs vannet

Trondheim har de senere årene satset mye på å bli en by for syklister, blant annet med egne sykkelfelt langs sentrale veier, og flere skiltede ruter mellom byens nærområder. Høsten 2014 åpnet en ny bro som gjør det mulig å sykle hele den flotte promenaden mellom bydelene Brattøra og Ila via Skansen. Promenaden går langs sjøen og viser Trondheim fra en uvant men flott side. Broa stenger på faste tider for å slippe båttrafikk forbi.

Leie en bysykkel

Har du ikke egen sykkel kan det å leie en bysykkel være en god ide. Det finnes flere stasjoner rundt om i byen, hvor du kan både hente ut og levere sykler. Leiekort får du i Turistinformasjonen i Nordre gate 11.

Prøve sykkelheisen Trampe

Når du er ute og sykler i Trondheim er det verdt å ta turen til Bakklandet, hvor noe så sjeldent som en sykkelheis tar deg opp Brubakken på vei mot Kristiansten festning.

Padle kajakk

Trives du i det våte element finnes det flere muligheter til å få prøvd aktiviteter du vil like. Trondheim Kajakk tar med folk på padleturer på Nidelva, hvor du får muligheten til å se byen fra et uvant perspektiv. Du kan velge mellom dagsturer og kveldsturer.

Nidelva, Trondheim
Credits
Nidelva, Trondheim.
Photo: Visit Trondheim

Byfisk på kroken

Credits
Nidelva, Trondheim.
Photo: Visit Trondheim
Bysykkel i Trondheim
Credits
Bysykkel-selfie Trondheim.
Photo: Marius Rua

Snap din Trondheim story!

Credits
Bysykkel-selfie Trondheim.
Photo: Marius Rua

Fiske i Nidelva

I Nidelva kan du også fiske. I de nedre delene, som omfatter for eksempel bryggene på Bakklandet, kan du være heldig å få laks, mens i de øvre delene av elva er det helst ørret du får på kroken.

Hyttebesøk

Bymarka er et populært utfartsområde for både Trondheimsbefolkning hele året. I marka ligger det flere hytter som tilbyr servering, og et stort løypenett som går på kryss og tvers.

Bade i markavann

Flere av vannene passer fint for både fisking og bading, og du kan ta buss nesten helt fram.

Trikketur til Lian

En alternativ måte å komme seg opp i marka på er å ta trikken til Lian. Trikken stopper ved det idylliske Lianvannet, hvor du både kan bade og sole deg, og herfra er det også kort vei til du er inne i selve Bymarka.

Tur langs Ladestien

For gåturer og løpeturer er Ladestien på Lade et av de mest populære stedene. Stien er i underkant av ei mil lang, og går mellom Korsvika og Hansbakkfjæra. Underveis er det stedvis kupert terreng og mye fint å se.

Soling i fjæra

Langs Ladestien ligger også flere bukter som passer fint for både bading og soling.

Welcome to Trondheim

Sommer i Trondheim

Bli med på sightseeing!

×