Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Buses in Trondheim Buses in Trondheim
Credits
Buses in Trondheim.
Photo: AtB
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Reise til og i Trondheimsregionen

Trondheim ligger midt i Norge, og er et perfekt utgangspunkt for å utforske Trøndelag. Til Trondheim reiser du enkelt med både fly, tog og buss.

Fly til Trondheim

Trondheim ligger ved E6, med Oppdal i sør og Stjørdal i nord. I Stjørdal ligger Trondheim Lufthavn Værnes, som har direkteruter til nær sagt samtlige flyplasser i Norge.

Værnes er stadig i vekst, og får hvert år flere direkteruter fra destinasjoner i Europa. Ved utgangen av 2015 har flyplassen direkteruter fra blant annet London, København, Stockholm, Berlin, Barcelona, Amsterdam, Alicante, Krakow og Dubrovnik.

Se fullstendig oversikt over direkteruter fra Europa til Trondheim Lufthavn Værnes.

Flybuss til og fra Trondheim Lufthavn Værnes

Trondheim Lufthavn Værnes er forholdsvis liten, og det går kort tid fra man lander til man får bagasjen og er klar for den siste transportetappen inn til byen, gjerne med flybussen.

To ulike flybusser kan ta deg inn til byen. Værnes-ekspressen er en ekspressbuss, uten muligheter for avstigning før Trondheim sentrum. Flybussen i Trondheim kjører en mer ordinær trasé, og stopper på alle relevante stoppesteder, både på vei inn til byen og inne i selve Trondheim sentrum.

Trondheim Sentralstasjon og Hurtigbåtterminalen i Trondheim

Begge flybussene kjører innom Trondheim Sentralstasjon, hvor du kan reise videre med bybuss, regionbuss eller tog, i form av NSB sine lokaltog og regiontog.

Ikke langt fra sentralstasjonen ligger også Hurtigbåtterminalen i Trondheim. Herfra kan du reise med båt ut til flere destinasjoner på halvøya Fosen, og til øyene Hitra og Frøya, samt øyrekka utenfor Frøya. Daglig går det hurtigbåt mellom Trondheim og Kristiansund.

 

Buss til og i Trondheim

Bybussene i Trondheim, på linje med all annen kollektivtrafikk i Sør-Trøndelag, administreres av AtB. Du finner oversikt over alle bybusser i Trondheim og regionbusser i Sør-Trøndelag på deres nettsider.

Hurtigruten og Trondheim Cruisehavn Hurtigruten frakter hvert år flere hundre tusen turister mellom Bergen og Kirkenes. Trondheim er daglig stoppested både for nord- og sørgående skip.

Sørgående Hurtigrute ankommer Trondheim klokken 06:30 og går videre klokken 10:00, mens nordgående Hurtigrute kommer til Trondheim klokken 06:00 og går videre klokken 12:00.

De siste årene har Trondheim Havn også opplevd en stadig økende popularitet blant cruiseskip, med nærmere 60 årlige anløp. Flere av årene har Trondheim også vært snuhavn for enkelte cruisetilbud. For 2016 har Pullmantur Cruises valgt Trondheim som snuhavn for tre av sine cruise.

Parkering med bil i Trondheim

Kommer du til Trondheim med bil og har behov for parkering, finner du egnet parkering flere steder i sentrum. Her kan du velge mellom alt fra parkeringskjellere under bakken, parkering på tak og ordinære utendørs parkeringsplasser. Se oversikt over Trondheim Parkering sine parkeringsplasser. Har du Smarttelefon kan du laste ned appen LedigP for å finne oversikt over ledige parkeringsplasser, og SmartPark for å gjøre betalingen enklere.

 

Utforsk Trondheimsregionen

 
×