Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Selbustrand Selbustrand
Credits
Selbustrand.
Photo: Marius Rua
Campaign
Partner

Selbu – mangfoldig bygd med tradisjoner

Selbu ligger kun en liten times kjøring fra Stjørdal, og byr på spennende historie, flotte naturopplevelser og har gode muligheter for overnatting. 

Med Trondheim Lufthavn Værnes kun 50 minutter unna, og gode veiforbindelser også fra Røros og Tydal, er Selbu et populært utfartssted hele året. Skiturer og isfiske om vinteren, og vandring, sykling og fiske om sommeren, er de store høydepunktene.

Aktiv i naturen

Det er vanskelig å snakke om Selbu uten å komme inn på fiske. Elva Nea er kjent som ei av Europas beste ørretelver, og i tillegg ligger det over 300 fiskevann i kommunen. Selbusjøen, som er den største innsjøen i Sør-Trøndelag, som er full av innbydende nes og viker, har også mange gode og lett tilgjengelige fiskeplasser.

Skarvan og Roltdalen nasjonalpark er et annet område som er populært med tanke på vandring og fiske. Nasjonalparken er også rik på kulturminner, og særlig de mange kvernsteinsbruddene og setergrendene er spennende å utforske.

Norges eldste pilegrimsled, Romboleden, går mellom Trondheim og Vadstena i Sverige. På norsk side går leden via Tydal og Selbu, gjennom alt fra åpent fjellandskap og frodig skoglandskap til fruktbart kulturlandskap.

Både på Selbuskogen Skisenter og i Selbu-naturen for øvrig er det fantastiske områder for å gå på ski. Hele 20 mil med skispor står til din rådighet gjennom hele vinteren. MS Jøvra er en idyllisk passasjerbåt som gjennom sommeren har turer på Selbusjøen. 

Historie – fra radio til Amerika

Selbu er ei bygd som er rik på historie, og opptatt av formidling. Her ligger blant annet Norsk Radiomuseum, som forteller radioens historie fra 1890 og fram til i dag. Selbu Bygdemuseum framstiller særlig Selbus historie innen håndverk på en god måte, med blant annet fokus på selbustrikk og selburosa. På Granby Gård fortelles spennende historier om de mange selbyggene som utvandret til Amerika og søkte lykken som gullgravere fra midten av 1800-tallet. Belle Gunnes, en av historiens verste kvinnelige massemordere, utvandret til Amerika fra Selbu, og også hennes historie er framstilt på Granby.

Overnatting i Selbu

Har du behov for overnatting i Selbu, kan du velge mellom flere typer. Her er både Selbusjøen Hotell & Gjestegård, flere gjestgiverier samt hele tre campingplasser. Flere av overnattingsstedene ligger like ved den flotte Selbusjøen.

Er du glad i gammeldans anbefales du å ta turen til Selbu i månedsskiftet juli/august. Da arrangeres nemlig Selbufestivalen, en gammeldansfestival som samler musikere i verdensklasse og danseglade mennesker til en stor fest.

Vil du vite mer om Selbu?

Besøk Visit Selbu her

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad