Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

17. mai i Bergen

Overview

Norges nasjonaldag feires i Bergen med et av Norges største opptog i sentrum, og med en rekke arrangementer i og utenfor sentrum. Spesielt for Bergen er de mange tradisjonsrike og unike buekorpsene.

17.mai feiringen i Bergen er svært omfattende, og går fra tidlig morgen til sent på kveld. Byen våkner kl 07.00 av salutt og en Morgenprosesjon! Så går det slag i slag - kanskje aller først med en bergensk tradisjon: stor 17.mai-frokost hjemme eller på byens hoteller og restauranter.

En lang rekke minnestøtter bekranses i morgentimene, og deretter er det klart for to av de største innslagene - Hovedprosesjonen og Flaggtoget. Etter disse er det taler, sang, musikk, konserter, leker og underholdning - til det hele avsluttes med fyrverkeri på Festplassen.

Morgenprosesjonen: Starter på Dreggen kl. 07.00
Den første prosesjonen går fra Mariakirken, med salutt og "Ja, vi elsker" og selvfølgelig Bergenssangen. Morgenprosesjonen avsluttes med taler på Festplassen.

Hovedprosesjonen: Avgang fra Koengen kl. 10.15
Som navnet sier, er Hovedprosesjonen det største arrangementet 17. mai. Her deltar byens foreninger, etater og enda noen til med faner og humørfylte innslag. Hovedprosesjonen ender på Festplassen der dagens taler holdes fra Vikingskipet.

Flaggtoget: Starter på Festplassen kl. 10.40
Flaggtoget er prosesjonen for skoler, buekorps og speidere. Det er oppmøte på skolene og marsj til samling på Festplassen, så går ruten gjennom sentrum og passerer Hovedprosesjonen før toget avsluttes på Koengen. Flaggtoget er først og fremst er et barnetog!

Dagen er fylt til randen av aktiviteter og underholdning og avsluttes ved Vågen/Bryggen med festfyrverkeri fra Tollboden.

Se detaljert program for dagen.

  • Last Updated: 16.05.2018
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

fre 17. mai 2019

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
17. mai i Bergen
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad