Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Bergen Matfestival 2024

Mer info

Sett av første helgen i september til Bergen Matfestival. Fantastiske lokale råvarer, unike festivalrestauranter, lokal drikke og matkurs for både barn og voksne.

Bergen Matfestival brer seg ut over Bergen sentrum og inviterer til årets diggeste folkefest. Bli med på uforglemmelige opplevelser spekket med gode smaker og matglede for store og små. Festivalen finner sted på Festplassen, i Byparken og på alle festivalrestaurantene. Her får du hele Vestlandet på ett fat!

LOKALMATFEST PÅ FESTPLASSEN

På Festplassen kan du smake på det aller beste innen mat og drikke fra Vestlandet. Her kan du handle lokale grønnsaker, frukt, bær, ost, kjøtt og sjømat direkte fra produsentene. Smak spennende festivalretter hos utstillerne og fra grillshowene på scenen.

NORSK SIDERFESTIVAL

Norsk Siderfestival arrangeres samtidig som Bergen Matfestival. Her kan du utforske bredden av norsk sider fra siderprodusenter fra hele landet!  

INSPIRERENDE MAT- OG DRIKKEKURS

I kursteltet på Festplassen arrangeres "Lær av de beste"-kursene, som er en fantastisk opplevelse for alle mat- og drikkeinteresserte. Her får du de beste tipsene fra noen av regionens dyktigste kokker og produsenter, og du lærer hva som gir de beste kombinasjonene av mat og drikke. På "Smak & prat"-kursene sitter du til bords med drikkeprodusentene, og du får smake tre ulike glass fra tre lokale produsenter. Til hver drikke får du også servert en lekker festivalsmak. 

UNG MATFEST i BYPARKEN

Ung Matfest er området dedikert til barn og unge mellom 6 og 16 år. Her får besøkende smake, sanse og lære om lokal mat gjennom en rekke matglade aktiviteter. Opplev mangfoldet av arter i havet, lær å lage mat utendørs og prøv nye smaker som tang og tare. Dyktige kokker holder smaksrike matkurs, og det blir quiz og nye spennende aktiviteter gjennom hele dagen. På Ung Matfest får hele familien kunnskap om mat som er bra for både kropp og klode.

FESTIVAL PÅ RESTAURANT

Under festivalen vil over 30 restauranter ha unike festivalarrangement som viser deg lokale smaker på en helt ny måte. Her møter du Bergens dyktige kokker, servitører og vinkelnere, og får oppleve kreative retter i fantastiske omgivelser. Det blir grillarrangement, «hjemme hos»-kurs og spenstige festivalmenyer for enhver smak.

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY

Gjennom Bergens medlemskap i UNESCOs matbynettverk samarbeider vi med flere byer rundt om i verden. Til årets festival har vi invitert inn flere dyktige kokker fra andre europeiske UNESCO-byer. Du møter de dyktige kokkene på grill-scenen, og på den helt unike UNESCO gastronomi-middagen.

EN GRØNN OG INKLUDERENDE FESTIVAL

Som grønn festival skal Bergen Matfestival bidra til en positiv byutvikling. Dette gjør vi gjennom å sikre at festivalens fotavtrykk er så lite som mulig. Vi gjør det også gjennom å være en samfunnsaktør som bidrar med konkrete sosiale tiltak, fordi Bergen Matfestival er en festival med hjerte for hele byen.

Som tidligere år vil vi involvere flest mulig og vi planlegger også en rekke inkluderende arrangement i forkant Bergen Matfestival.

Mat påvirker alle aspekt av livene våre, og det skal programmet til Bergen Matfestival gjenspeile ved å være en inkluderende festival der vi tenker bærekraft i sin aller bredeste forstand.

Velkommen til bords!


Sist oppdatert: 03/14/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt