Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

Maria Mena - Home for Christmas

  • Edvard Griegs plass 1, Bergen
  • +47 55215060
  • 20. november 2018 - 21. november 2018
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

Vidunderlig vakkert, lød VG-anmelderens dom over Maria Menas julehit «Home for Christmas». Det samme vil bli hvisket i korridorene etter at den folkekjære popstjernen har skapt førjulsmagi i Grieghallen – konsertsalen som år etter år ljomer julen inn i Bergen.

En kveld med den varme lyden av vinter.

Å gå på julekonsert i Grieghallen har blitt en viktig tradisjon i Bergen. Kurt Nilsen har siden 2011 solgt ut totalt cirka 60 julekonserter i byen. Nå får han selskap av en annen svært så folkekjær popartist - Maria Mena, kommer tilbake igjen i november 2018 etter en storslagen konsert i Grieghallen i desember 2017.

Selv sier Maria Mena om konserten i Grieghallen 14. desember 2017: ”Jeg følte alt stemte. Publikum, band, lyd og lys... Alt smeltet sammen og jeg opplevde å være helt tilstede i mine egne sanger.”

BA sin anmelder trillet terningen til en klokkeklar femmer og stemte i med følgende beskrivelse av innledningen av konserten:

”Det var altså et stappfullt Grieghallen som Mena fikk erfare, og da musikerne begynte å komme på scenen sto jubelen i taket. Det var en høyst ærverdig fremtreden Mena introduserte med, der alle de svartkledde musikerne (14 på det meste) fant sine plasser. Så fikk flygelet fylle hallen før Mena selv entret scenen med Ole Paus' «Mitt lille land». Seansen var nærmest en prosesjon, og følelsen om at her skulle det skje noe stort var gåsehudfremkallende. Allerede under åpningslåten ble denne påstanden forseglet. Stemningen var satt, og hver eneste bevegelse ser ut til å fengsle publikum. Et særs godt utgangspunkt for artisten som bærer følelsene utenpå kroppen.”

Maria Mena fikk sitt gjennombrudd som 16-åring med «My Lullaby». Siden den gang har hun befestet posisjonen som en av Nordens mest suksessrike artister. Mena lovprises av noen av verdens største artister, blant Kanye West og Sam Smith. Hun har vært høyt på hitlistene i Europa, Sør-Amerika og Asia, og har i løpet av 11 år fått et verdensomspennende publikum.

Fortsatt skriver hun alle sangene hjemme på kjøkkenet i Oslo. Maria Mena har vunnet Spellemannprisen (for albumet «Cause And Effect») og Edvard Grieg-prisen. Hun har også vært nominert til tysk Grammy (Eccho award).

VGs anmelder skriver om «Home for Christmas»:

Det er kun én ting å si om [Maria Menas «Home for Christmas»] - vidunderlig. Eller vakkert. Eller vidunderlig vakkert. «Home For Christmas» er en sår og uendelig lengtende sang med et udefinerbart håp i bunn - formidlet av en hviskende, gåsehudfremkallende stemme og en vemodig, nesten bedrøvet pianoklang som Tom Waits patenterte på debuten «Closing Time» i 1973. Førjulstiden blir ikke bedre enn dette.

- fra www.bergenlive.no

  • Last Updated: 11.01.2018
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

tirs 20. november 2018 20:00 23:59

ons 21. november 2018 20:00 23:59

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Maria Mena - Home for Christmas
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad