VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Konsert på Koengen i Bergen
Konsert på Koengen i Bergen.
Photo: Vidar Langeland / Bergensavisen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Se hva som skjer i Kulturbyen Bergen

Bergen er en Europeisk Kulturby som helt tilbake til Hansatiden har vært kjent for sitt rike, allsidige og varierte kulturtilbud. I dag finner du alltid noe å gjøre i Bergen, enten du besøker byen på en hverdag, helg eller er her under et arrangement når hele verdens øyne er rettet mot oss.

Store verdenskjente artister og kunstnere har forelsket seg i byen, og legger Bergen inn som et fast stoppested på sine turnéer. Bergen er en opplevelsesby, og det er garantert at du aldri kommer til å kjede deg. Det skjer alltid noe som faller i smak for nettopp deg!

På grunn av sitt sjarmerende vesen og lange erfaring som vertskapsby, blir Bergen ofte valgt som arrangør for store idretts- og kulturarrangementer. Da står hele byen på hodet, stivpyntet for at du skal få en fantastisk og spektakulær opplevelse. Bergen vet hvordan man skal lage fest!

Med over 60 festivaler og store konserter har Bergen fått en selvsagt plassering på det musikalske verdenskartet. Mange velger å ta turen til Bergen under Festspillene i mai/juni, da man i tillegg til en fantastisk internasjonal festival får oppleve byen i vårprakt. Parallelt med festspillene arrangeres Nattjazz, en av Norges største jazzfestivaler med sin base på USF Verftet. Hver sommer blir historiske Koengen på Bergenhus Festning omgjort til et unikt festivalområde når store norske og internasjonale navn spiller på Bergenfest.

Gjennom hele året finner du kulturelle høydepunkter, sammen med en herlig miks av mindre festivaler og arrangementer den sjarmerende kulturbyen byr på. For Bergen er ikke bare byen for de store og folksomme kultur- og musikkarrangementene. Det er også en allsidig kulturby, der et ivrig studentmiljø får mye av æren for et variert uteliv og et stort mangfold av mindre arrangementer. Hver eneste kveld finner du puber og barer med et bredt spekter med små konserter, show og aktiviteter. Det er rom for det aller meste, og det bærer byen preg av!

Bergen har fått UNESCO-status som Gastronomiby, og hvert år arrangerer byen matfestival og ølfestival, som serverer smaksopplevelser fra det vestnorske kjøkken og perler fra lokale mikrobryggerier. Med førsteklasses råvarer langs kysten, og sin helt spesielle historie som handelsby, kan Bergen tilby smaksopplevelser som vekker oppsikt verden over. Fest er for mange synonymt med mat, og du skal ikke se bort fra at du reiser hjem med noen fantastiske smaksopplevelser etter et besøk i Bergen

Du kjeder deg aldri i Kulturbyen Bergen!

Your Recently Viewed Pages