Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

Économusée Arven gold – and silverfactory & shop

  • Sandbrogaten 11, Bergen
  • +47 55551400
  •  /  km From You
Overview

Sølvvarefabrikken Arven lar de besøkende få oppleve noen av byens dyktigste gull – og sølvsmeder i arbeid med å skape edelt metall om til små kunstverk.

Sølvvarefabrikken Arven (tidligere kjent som Theodor Olsen Sølvvareverksted) holder til i  historiske omgivelser i Dreggen, mellom Mariakirken og Bergenhus Festning, og åpner i sommer et helt unikt visningssenter, til glede for både tilreisende og fastboende.

Sølvvarefabrikken har i snart 150 år hatt sin produksjon midt i Bergen sentrum, og åpner nå for første gang dørene til sitt tradisjonsrike verksted. Her får besøkende oppleve noen av byens dyktigste gull – og sølvsmeder i arbeid med å skape edelt metall om til små kunstverk. Tidløse bestikkmønstre, vakre interiørartikler og spennende smykker trylles frem av erfarne håndverkere.

Arven er en nasjonal leverandør av sølv -  og gullprodukter, og har helt siden 1868 produsert kvalitetshåndverk i sølv og gull. Produktene selges hos landets ledende gullsmeder, og det er ikke få norske hjem som i flere generasjoner har dekket bordet med vakkert sølvbestikk fra Bergen. Kjente og kjære design som Stork barnebestikk og Rose sølv er fortsatt blant bestselgerne etter over 100 år i markedet.

Arven har fått status som Économusée, et internasjonalt nettverk av håndverksbedrifter hvis formål er å ta vare på tradisjonelt håndverk. På Arven Économusée vil man få et innblikk i den flere hundre år lange sølv – og gullsmedhistorien i Bergen, samt se dagens produksjon, hvor tradisjonelt håndverk kombineres med moderne teknikker.

I forbindelse med visningssenteret er det også et gaveutsalg, hvor man kan kjøpe produktene som produseres på stedet. Ekte bergensk kvalitetshåndverk i skinnende sølv eller gull er den perfekte gave til alle livets store og små begivenheter.

Får åpningsider, se under. Søndag åpent etter avtale.


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag

Opening hours

All Year
man tirs ons tors fre 9:00–16:00
lør 10:00–16:00
See All

Price

Description Price*
Billetter 0,00 Gratis
* Price from
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad