Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad

Fjord Norway Hordaland BERGEN

Øyhopping fra Bergen

  • Strandkaiterminalen, Bergen
  • +47 51868700
  •  /  km From You
Overview

Bli med den lokale postbåten til Solund, Bulandet og Værlandet. Med flere tusen øyer, holmer og skjær er dette en nydelig eventyrferd!

Turen starter med ekspressbåt fra Strandkaiterminalen i Bergen. Man kan turen som en dagstur eller delen den opp som en rundtur over flere dager. Man tar ekspressbåten til Krakhella i Solund, og følger lokal rutebuss videre til Hardbakke.

Det er den lokale postbåten i midtre Solund, som om sommeren binder sammen øyrikene i Solund og Askvoll. Postbåten ”Stjernsund” starter turen fra Hardbakke i Solund. Herfra går turen stort sett i rolig farvann, og en passerer trange sund og mange små øyskatter. Underveis forteller båtføreren om det man ser. En kommer tett på natur og dyreliv – nise, kobbe og havørn er ikke uvanlige syn på turen! Postbåten er svært viktig for det vesle øysamfunnet i Solund. Flere av øyene i kommunen har ikke veiforbindelse og postbåten knytter de sammen med kommunesenteret Hardbakke.

Båten stopper der det er postlevering eller passasjerer. Siste stopp på den ordinære postruta er det idylliske fiskeværet Gåsvær, og her får man mulighet til å gå på land. Etter stopp på Gåsvær går turen videre over et stykke åpent hav til Bulandet i Askvoll kommune. Her er det mulig å kjøpe lunsj før man ser seg rundt på egen hånd.

På Bulandet kan man blant annet besøke utsiktspunkt, kunstutsalg og temapark. Man har ca 2,5 time til å se seg rundt på Bulandet før bussen går videre til Værlandet ferjekai og ferje til Askvoll. Det er også mulig å sykle fra Bulandet til Værlandet. Man kan leie sykkel på kaien i Bulandet og levere den på butikken ved ferjekaien på Værlandet. På veien kan man ta turen innom idylliske Værøyhamna og besøke Norsk Sjøfuglsenter, som er et interaktivt opplevelsessenter for sjøfugl.

Sykkelutleie:
På Joker butikken på Nikøy kai på Bulandet koster det kr 100 å leie sykkel og du kan betale kontant eller med kort. De har sykler for både voksne og barn. Vi anbefaler å reservere sykkel på førehand ved å ringe eller sende mail til Joker Bulandet. Tlf. 5773 2144 og joker.bulandet@joker.no. På den 11 km lange sykkelturen fra Bulandet til Værlandet sykler du over en perlerad av broer. Broene ligger relativt høyt over de trange sundene, noe som gir en spektakulær utsikt over øyriket. Ved å følge skiltene med påskriften "Askvoll" kommer du til kaien på Værlandet, der turen fortsetter med ferje. Her leverer du inn sykkelen på Joker butikken.

Videre tar man ferje til Askvoll, før man tar ekspressen tilbake til Bergen.


Rutetider 2019:
08.00 – avgang Strandkaiterminalen i Bergen
10.15 – ankomst Krakhella
10.20 – buss fra Krakhella
10.50 – ankomst Hardbakke, avstigning ved hamna
11.00 – avreise med postbåten fra Hardbakke
12.30 – ankomst Gåsvær, 30 min stopp
13.30 – ankomst Bulandet
15.50 – buss fra Bulandet
16.30 – ferje fra Værlandet
17.30 – ankomst Askvoll
17.40 – avreise med ekspressbåt fra Askvoll
20.45 – ankomst Strandkaiterminalen i Bergen


Praktisk informasjon:
Kle deg etter været, da man kan se seg om utendørs under deler av turen. På Gåsvær og Bulandet er det mulig å kjøpe mat og drikke. Husk kontanter, da noen steder ikke har kortbetaling. 

Billetter:
Rundturbilletten gjelder kun som dagstur. Ønsker man å ta turen over flere dager må man kjøpe enkeltbilletter på de ulike strekningene. Ta kontakt med Visit FjordKysten for mer informasjon (mail@fjordkysten.no)

ONLINE BOOKING:
Turen må bestilles senest 2 virkedager før avreise.

Avbestillingsregler:
Billetter kan ikke endres.
Billetter kan kanselleres inntil 7 dager før avreise, mot et gebyr på kr 250 per person.
Kanselleringer må gjøres på epost til booking@visitBergen.com.
Billetter kan ikke kanselleres eller refunderes 7 dager eller mindre før avreise.
Vennligst sjekk at reisedato og annen informasjon er riktig før du fullfører bestillingen.

Dine billetter:
Du vil innen 2 virkedager få tilsendt en bekreftelse på mail fra booking@visitBergen.com, den bekreftelsen er din billett som du viser ved ombordstigning. Da er din bestilling 100% bekreftet. Skulle du mot formodning ikke motta denne mailen, ta kontakt med oss på epost booking@visitBergen.com.


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag

Opening hours

15. juni 2020 – 21. aug. 2020
ma. ti. on. to. fr. 8:00–20:45
See All

Price

Description Price*
Barn u 4 år Gratis
* Price from
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad