Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

Øyhopping fra Bergen

  • Strandkaiterminalen, Bergen
  • +47 51868700
  •  /  km From You
Overview

Bli med den lokale postbåten til Solund, Bulandet og Værlandet. Med flere tusen øyer, holmer og skjær er dette en nydelig eventyrferd!

Turen starter med ekspressbåt fra Strandkaiterminalen i Bergen. Man kan turen som en dagstur eller delen den opp som en rundtur over flere dager. Man tar ekspressbåten til Krakhella i Solund, og følger lokal rutebuss videre til Hardbakke.

Det er den lokale postbåten i midtre Solund, som om sommeren binder sammen øyrikene i Solund og Askvoll. Postbåten ”Stjernsund” starter turen fra Hardbakke i Solund. Herfra går turen stort sett i rolig farvann, og en passerer trange sund og mange små øyskatter. Underveis forteller båtføreren om det man ser. En kommer tett på natur og dyreliv – nise, kobbe og havørn er ikke uvanlige syn på turen! Postbåten er svært viktig for det vesle øysamfunnet i Solund. Flere av øyene i kommunen har ikke veiforbindelse og postbåten knytter de sammen med kommunesenteret Hardbakke.

Båten stopper der det er postlevering eller passasjerer. Siste stopp på den ordinære postruta er det idylliske fiskeværet Gåsvær, og her får man mulighet til å gå på land. Etter stopp på Gåsvær går turen videre over et stykke åpent hav til Bulandet i Askvoll kommune. Her er det mulig å kjøpe lunsj før man ser seg rundt på egen hånd.

På Bulandet kan man blant annet besøke utsiktspunkt, kunstutsalg og temapark. Man har ca 2,5 time til å se seg rundt på Bulandet før bussen går videre til Værlandet ferjekai og ferje til Askvoll. Det er også mulig å sykle fra Bulandet til Værlandet. Man kan leie sykkel på kaien i Bulandet og levere den på butikken ved ferjekaien på Værlandet. På veien kan man ta turen innom idylliske Værøyhamna og besøke Norsk Sjøfuglsenter, som er et interaktivt opplevelsessenter for sjøfugl.

Videre tar man ferje til Askvoll, før man tar ekspressen tilbake til Bergen.

Rutetider:
08.00 – avgang Strandkaiterminalen i Bergen
10.15 – ankomst Krakhella
10.20 – buss fra Krakhella
10.50 – ankomst Hardbakke, avstigning ved hamna
11.00 – avreise med postbåten fra Hardbakke
12.30 – ankomst Gåsvær, 30 min stopp
13.30 – ankomst Bulandet
15.50 – buss fra Bulandet
16.30 – ferje fra Værlandet
17.30 – ankomst Askvoll
17.40 – avreise med ekspressbåt fra Askvoll
20.45 – ankomst Strandkaiterminalen i Bergen

Praktisk informasjon:
Kle deg etter været, da man kan se seg om utendørs under deler av turen. På Gåsvær og Bulandet er det mulig å kjøpe mat og drikke. Husk kontanter, da noen steder ikke har kortbetaling. 

Billetter:
Rundturbillett fra Bergen kan kjøpes på norled.no, på Strandkaiterminalen og Turistinformasjonen i Bergen. Rundturbilletten gjelder kun som dagstur. Ønsker man å ta turen over flere dager må man kjøpe enkeltbilletter på de ulike strekningene. Ta kontakt med Visit FjordKysten for mer informasjon (mail@fjordkysten.no)

Barn under 4 år: gratis.


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag
Click to activate
Bergen, Norway
The latitude and longitude
60° 23' 42" N / 5° 19' 20" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad