VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Vestland BERGEN

Akvariet i Bergen

 • Nordnesbakken 4, Bergen
 • +47 55557171
 •  /  km From You
Overview
Details
Meeting Facilities

Møt sjøløvene, pingvinene, oterne, de filippinske krokodillene, fisk og fascinerende slanger på Akvariet i Bergen. Bli med på fôringer hver dag.

Akvariet i Bergen har gitt bergensere og gjester et fantastisk møte med dyrelivet på dypet og landjorda siden 1960. 

På Akvariet finner du de rareste og flotteste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk. Vi har et mål om å spre kunnskap om dyr og dyrevelferd, bevaring og artsmangfold.

Akvariet er med i bevaringsprogrammet for filippinske krokodiller via Mabuwaya Foundation. Mabuwaya Foundation jobber for å bevare de utrydningstruede krokodillene, både i deres naturlige habitat på Filippinene og i samarbeid med en rekke dyreparker i Europa. Etter et besøk på Akvariet vet du garantert noe du ikke visste fra før. 

Akvariet har over 60 små og store akvarier, hvor man kan se alle de fascinerende skapningene som lever under havoverflaten. Visste du at tang og tare er like viktig for CO2 -fangst som regnskogen på land? Eller at blekkspruten har blått blod? Hver dag kan du oppleve pingvinfôring og sjøløvepresentasjon mm. På taket har vi en flott lekeplass, med nydelig utsikt over Nordnespynten og sjøen. Ulike fôringer og aktiviteter hver time. Ca 15-20 min fin spasertur fra Torgalmenningen eller Fisketorget, eller man kan ta buss nr. 11.

Den blå skogen – regnskogen under vann
Synes du tang og tare er litt ekkelt? Da håper vi at den nye utstillingen som åpnet i februar på Akvariet skal få deg på andre tanker. Tang og tare er nemlig en kjemperessurs og viktig både for livet i havet og på land.

For oss mennesker kan ulike arter tang og tare egne seg som mat og proteinkilde, det kan også lages alle mulige produkter fra hudkrem til emballasje av disse kule plantene. På utstillingen «Den blå skogen» kan du i tillegg finne ut mer om hvor viktig tang og tare er for livet i havet.

Akvarietbutikken:
Butikken er åpen i Akvariet sin åpningstid, her finner man fine små og store gaver, souvenirer og bøker. Det er åpent 7 dager i uken, og man trenger ikke å ha billett for å kunne handle.

Biologen Akvariet (kafé):
Biologen Akvariet har åpent hver dag kl 11 – 17. Inntil videre serverer de «Grab and Go» mat, som du enten kan ta med deg i farten eller nyte i Spiseriet. De har sterk fokus på smittevernstiltak, så vi har redusert antall bord i restauranten. Du anvises til bord av en servitør og det vil bli rengjort mellom hvert bordsette.

Program fra 1. mai
11:00 Pingvinpresentasjon
12:00 Sjøløvepresentasjon
13:00 Oterpresentasjon
14:00 Pingvinpresentasjon
15:00 Sjøløvepresentasjon
16:30 Pingvinpresentasjon
 

Velkommen til Akvariet i Bergen som ligger i nydelige omgivelser på Nordnes, med Nordnesparken og Nordnes sjøbad som nærmeste nabo.

Billetter kan du bestille online her: Bestill billetter

Benytter du Bergenskortet får du 25% rabatt på inngangsbilletten til Akvariet i perioden 1/3-31/10. Husk at gyldig Bergenskort må fremvises ved inngangen til Akvariet. Hver person i bestillingen må ha gyldig Bergenskort. Kan ikke kombineres med en studentrabatt.

I perioden 1/11-28/2 får du gratis inngang med Bergenskortet og det er da ikke nødvendig å bestille billetter på forhånd.

Barn under 3 år: gratis inngang. 


 • Last Updated:
 • Source: Bergen Reiselivslag

Generelt

Tilgjengelighet
 • Tilpasset bevegelseshemmede
 • Handikapptoalett
Rabatt
 • Bergenskortet

Planlegg reisen

Reiseinformasjon
 • Parkering
Tjenester
 • Gratis WiFi
Facility Info
 • Banquet Capacity 130

Opening hours

3. aug. 2020 – 31. des. 2020
Daily: 10:00–18:00
See All

Price

Description Price*
Voksen 275,00 Entre
Barn 3-15 år 180,00 Entre
Honnør/student Honnør/Student 200,00 Entre
Familiebillett 2 voksne+ 2 barn 800,00 Entre
* Price from
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages