Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

Arven gold – and silverfactory & shop

  • Sandbrogaten 11, Bergen
  • +47 55551400
  •  /  km From You
Overview

Gull – og sølvvarefabrikken Arven tilbyr et stort utvalg av vakkert sølvbestikk, interiørartikler og smykker – alt håndlaget og produsert i Bergen. 

Sølvvarefabrikken Arven (tidligere kjent som Theodor Olsen Sølvvareverksted) holder til i  historiske omgivelser i Dreggen, mellom Mariakirken og Bergenhus Festning, og åpner i sommer et helt unikt visningssenter, til glede for både tilreisende og fastboende.

I forbindelse med visningssenteret er det også et gaveutsalg, hvor man kan kjøpe produktene som produseres på stedet. Ekte bergensk kvalitetshåndverk i skinnende sølv eller gull er den perfekte gave til alle livets store og små begivenheter.

Sølvvarefabrikken har i snart 150 år hatt sin produksjon midt i Bergen sentrum, og åpner nå for første gang dørene til sitt tradisjonsrike verksted. Her får besøkende oppleve noen av byens dyktigste gull – og sølvsmeder i arbeid med å skape edelt metall om til små kunstverk. Tidløse bestikkmønstre, vakre interiørartikler og spennende smykker trylles frem av erfarne håndverkere.

Arven er en nasjonal leverandør av sølv -  og gullprodukter, og har helt siden 1868 produsert kvalitetshåndverk i sølv og gull. Produktene selges hos landets ledende gullsmeder, og det er ikke få norske hjem som i flere generasjoner har dekket bordet med vakkert sølvbestikk fra Bergen. Kjente og kjære design som Stork barnebestikk og Rose sølv er fortsatt blant bestselgerne etter over 100 år i markedet.

Arven har fått status som Économusée, et internasjonalt nettverk av håndverksbedrifter hvis formål er å ta vare på tradisjonelt håndverk. På Arven Économusée vil man få et innblikk i den flere hundre år lange sølv – og gullsmedhistorien i Bergen, samt se dagens produksjon, hvor tradisjonelt håndverk kombineres med moderne teknikker.


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad