Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

Bergen Børs Hotel

  • Torgallmenningen 2, Bergen
  • +47 55336400
  •  /  km From You
Overview
Details

Bergen Børs Hotel ligger midt i hjerte av byen, like ovenfor Fisketorget. Det gamle børsbygget er et utsøkt hotell med en delikat klassisk/moderne stil.

Det dukker hele tiden opp nye, ambisiøse hoteller, i Norge så vel som i resten av verden. Vanligvis forsøker de å overgå hverandre med beskrivelser som «luksuriøst» eller «sentral beliggenhet». Bergen Børs lever opp til begge, selv om ledelsen helst ikke vil bruke ordet «luksus» – men heller eleganse, verdighet og diskresjon. Det er en grunn til det. Og den sitter i veggene.

At Bergen Børs ligger midt i byen er ikke en overdrivelse. Avhengig av rom så vil gjestene som ser mot nordøst se Fisketorget og Bryggen – sistnevnte med røtter tilbake til middelalderen da Hansaskip la til her (og det ikke fantes noen børs i Bergen). I øst ser man Torgalmenningen med Sjøfartsmonumentet. I nordvest står statuen av byens store forfatter, Ludvig Holberg, født 1684 (samme år som Bergens aller første børs åpnet).

Bergen Børs, tegnet av arkitekt F.W. Schiertz, åpnet i 1862 og ble bygget om i nyrenessansestil i perioden 1890–93. Det er arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune som har stått for konverteringen av det forhenværende børsbygget til et hotell med delikate proporsjoner i klassisk/moderne stil. «Eksentrisitet» og «magi» har, ifølge arkitektene, vært viktige som utgangspunkt for prosessen.


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag

Overnatting

Hotellfasiliteter
  • Inkludert frokost

Planlegg reisen

Tjenester
  • Gratis WiFi

Price

Description Price*
Enkeltrom 1590,00 Pr. person
Dobbeltrom 895,00 Pr. person
* Price from
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad