Skip to main content
Unknown Component
civid: 5c827ba037bdfdb80784db70
name: plugins_common_social_share (widget)

Bergen

Brevandring på Folgefonna

Rundtur fra Bergen til Folgefonna Skisenter, inkludert 5 timers guidet tur på isbreen Folgefonna.

Transport:
På denne turen kan du starte fra busstasjonen i Bergen, eller på kaien i Norheimsund dersom du kjører i egen bil.

Fra Bergen går turen med buss fra busstasjonen til Nordheimsund, deretter båt til Herand og buss opp til Fonna Glacier Ski Resort (skisenter). Folgefonna er Norges 3. største bre og dekker et område på til sammen drøyt 200 kvadratkilometer. Fra Folgefonna har du et majestetisk utsyn mot Hardangerfjorden, Rosendalsalpene, og Nordsjøen i vest.

På skisenteret  (1200 moh.) venter Folgefonni Breførarlag på deg. På en guidet 5 timers tur kommer du tett på den enestående naturen, kulturen og historien i dette vakre området.

Tilbake på skisenteret venter bussen og frakter deg ned til Herand kai. Herfra går turen så til Norheimsund og videre med buss til Bergen. 

Blåistur:
5-6 timers blåistur som passer for alle over 10 år i vanlig god form. 

Turen starter med å gå til 1400 moh. Deretter går vi over snøen i ca. 15 minutter før vi går inn i blåisen. Brefallet byr på både rolig, flat is og mer utfordrende sprekkområder. Turen er lagt opp etter deltakerne sine ønsker og fysiske form. For noen betyr det klatring og adrenalin, for andre betyr det en rolig tur i en annen verden. Vel inne i isen tar vi oss en matpause med utsikt over Nordsjøen og Rosendalsalpene. Vi legger vekt på å fortelle både kultur og naturhistorie i området vi vandrer gjennom. Til sist går vi hjemmover i ettermiddagslyset med fjord og fjell under oss. Du kan velge å kjøpe dette som en pakke som da inkluderer transport til og fra Bergen.

Lengde:
5-6 timer (er i utgangspunktet tilbake ca. klokken 15:00, brefører tilpasser dette etter deltakerne sine ønsker).

Passer for:
Alle over 7-8 år i normal form. Etter introduksjonen ved turstart vil deltakerne bli fordelt på ulike taulag; et som går kortere og enkelt i isen, og et som går lengre og gjerne klatrer mer. På denne måten kan vi tilpasse turen til alle.

Utstyr:
Kle deg for tur i høyfjellet. Bruk gode sko/fjellsko, regntøy/ vindjakke og bukse. Det er også mulig å låne utstyr på stedet, man må også ha lunsj med seg.

Tidtabell 2023:

07:25: Avgang med buss til Nordheimsund kai fra Bergen busstasjon, sone O.
09:00: Avreise med båt fra Nordheimsund kai til Herand kai.
09:25: Avreise med buss fra Herand kai.
11:00 - 15:00: Bretur Folgefonna Skisenter.
16:00: Avreise med buss fra Folgefonna skisenter.
17:52: Avreise med båt til Bergen fra Herand kai.
19:00: Avreise med buss fra Nordheimsund kai.
20:25: Ankomst Bergen busstasjon.

Last updated: 02/29/2024

Source: Visit Bergen

Brevandring på Folgefonna

Sider du nylig har besøkt