Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

Bryggen Tracteursted

 • Bryggestredet 2, Bergen
 • +47 55336999
 •  /  km From You
Overview
Details
Meeting Facilities

Bryggen Tracteursted er en del av Svensgården og har en unik plassering i Bryggestredet innerst på Bryggen. 

Her finner du et moderne kjøkken inspirert av bergensk og hanseatisk matkultur, en intim friluftsrestaurant i bakgården, samt uteservering i Bryggestredet om sommeren.

Historie:
Omkring 1360 ble Bryggen i Bergen etablert som et Hanseatisk "kontor", og Tyskerne kom til å dominere Bryggen i de neste 400 år. Eksport av tørrfisk og import av korn var hovedgrunnlaget for deres virksomhet. Det Tyske Kontor på Bryggen var et særegent mannssamfunn preget av hardt arbeid og streng disiplin. Kontoret hadde sin egen jurisdiksjon og eget skolesystem.

Selv om størstedelen av bodene på Bryggen var oppført som lagerrom, rommet de også enkle kontorer og boligkvarterer for kjøpmenn, geseller og drenger.
Bakerst i gårdene lå Schøtstuene, Hanseatenes felles samlingssted, der de om vinteren fikk servert varme måltider. En Schøtstue fylte også en rekke andre funksjoner i tillegg til dette – den var festlokale der man holdt lag seg imellom eller med gjester.

Ved branner i slutten av 1400- og frem over i 1500-årene forsvant de fleste Schøtstuene fra Bergen, de ble ikke gjenoppbygget ettersom byfolket ikke lenger så seg fornøyd med det fellessystem som Schøtstuene med tilhørende Ildhus var basert på. Tyskerne på Bryggen beholdt imidlertid både Schøtstue og Ildhus. Derfor ble stuene på våre kanter benyttet helt opp til omkring 1840-årene. I dag er det fire igjen av dem, hvorav Svensgårdens Schøtstue er fredet og den eneste som fortsatt står på sin opprinnelige plass.

I dag er Svensgårdens Schøtstue og Ildhuset, som representerer Schøtstuens kjøkken, en del av Bryggen Tracteursted. Gjenåpnet som en intim restaurant med et moderne kjøkken inspirert av Bergensk og Hanseatisk matkultur. Her kan man igjen nyte et festmåltid, på historisk grunn!

Smakfulle småtterier:
I Skjenkestuen frister Bryggen Tracteursted med Smakfulle småtterier - norske Tapas - og et bredt utvalg av vestlandske ølsorter. I sommerhalvåret tilbys en åpen, usjenert Friluftsrestaurant i bakgården, og uteservering i Bryggestredet.

À la carte restauranten er blant Bergens kvalitetsrestauranter. Restauranten er åpen for lukkede selskaper hele året, med total kapasitet til 160 personer for hele huset.

Beliggenhet:
Fra Torget følger man bryggesiden utover, tar til høyre ved Bellgården og følger denne ca.100 meter innover, og der i bakkant ligger den historiske restauranten.

På historiske grunn i Bergen – i Bryggestredet 2 – innerst på Bryggen finner du Bryggen Tracteursted.


 • Last Updated:
 • Source: Bergen Reiselivslag

Generelt

Tilgjengelighet
 • Tilgjengelig for rullestolbrukere
 • Tilpasset bevegelseshemmede
 • Handikapptoalett
Facility Info
 • Reception Capacity 450
 • Konferanserom 6
 • Maksimal møteromskapasitet 200
 • Mottagelser og middager
 • Banquet Capacity 60
Green Travel
The Bryggen Tracteursted has obtained certification for their environmental efforts by:
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
Click to activate
Bergen, Norway
The latitude and longitude
60° 23' 51" N / 5° 19' 28" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad