Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

Bryggens Museum - Bymuseet i Bergen

  • Dreggsalmenning, Bergen
  • +47 55308030
  •  /  km From You
Overview
Details

Et kulturhistorisk museum med materiale fra arkeologiske utgravninger på Bryggen i 1955. Rester av byens eldste bebyggelse finner du på Bryggens Museum.

Da Bergen ble en by og Bryggen et museum

Bryggen i Bergen har vært et travelt bymiljø helt siden middelalderen. Både den eldste trehusbebyggelsen og de tykke kulturlagene som befinner seg under bakken er oppført på UNESCOs liste over verdens mest bevaringsverdige kulturminner. I 1955 brant deler av Bryggen, og den 13 år lange arkeologiske utgravningen som fulgte avdekket hundretusenvis av gjenstander som gir innblikk i liv og hverdag i middelalderbyen.

Etter brannen gikk diskusjonen varmt rundt Bryggens fremtid, der et flertall av byens befolkning ville rive den resterende trehusbebyggelsen. Heldigvis snudde stemningen, godt hjulpet av de nye og til da ukjente historiene om byen som nærmest ble gravd frem. Et resultat av dette – og med førstekonservator Asbjørn Herteig som pådriver – var etableringen av Bryggens Museum i 1976. Museet rommer arkeologisk materiale fra Bergens og Vestlandets middelalder, der det rike funnmaterialet fra Brygge-gravningene og senere års byarkeologiske undersøkelser står sentralt. Bryggens Museum er bygd over restene av Bergens eldste bebyggelse fra første halvdel av 1100-tallet – bygningsrester som fremdeles er en viktig del av den faste utstillingen – og gir deg opplevelsen av livet i middelalderens Bergen.

Skiftende utstillinger

I tillegg til de faste utstillingene huser Bryggens Museum flere skiftende kunst- og temautstillinger.

Hvordan en enkelt melketann kan avsløre en persons oppvekst og flyttemønster er bare noe av det du kan finne ut av i høstens spennende arkeologiske og osteologiske utstilling om middelaldermenneskenes mobilitet i utstillingen "Hvor kommer du fra?". I tillegg finner du utstillingen Heim av Martha Nerhus.

Forelesninger

Museet tilbyr flere forelesninger og forelesningsrekker. De populære mandagsforedragene går som vanlig både i vår- og høstsemesteret. I tillegg tilbyr vi i samarbeid med kommandanskapet på Bergenhus festning forelesningsserien "Fortellinger fra festningen", samt søndagsforedrag. Her er mye å velge i mellom.

Bryggen Guiding

Bryggens Museum er også startstedet for Bryggen Guiding Bryggen guiding – en historisk vandring gjennom Bryggens fortid, fra Bryggens Museum gjennom den gamle trebebyggelsen på Bryggen til Det Hanseatiske Museum.

 


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag

Generelt

Tilgjengelighet
  • Tilpasset bevegelseshemmede
Rabatt
  • Bergenskortet

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Svømming

Aktiviteter

Shopping
  • Souvenirbutikker
Click to activate
Bergen, Norway
The latitude and longitude
60° 23' 53" N / 5° 19' 21" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad