VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Vestland BERGEN

Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene - Museum Vest

  • Øvregaten 50, Bergen
  • +47 53006110
  •  /  km From You
Overview
Details

Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene forteller historien om de tyske kjøpmennenes liv og arbeid gjennom 400 år.

Få innblikk i hvordan de hanseatiske kjøpmennene levde, arbeidet og satte sitt preg på Bergen gjennom 400 år. Ved Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene, oppført på UNESCO sin verdensarvliste, forteller vi om den viktige perioden av Bergen bys historie og enkeltmenneskers skjebner.

Bryggen er mye mer enn fargerike, gamle trehus og et populært turiststed. Bryggen er faktisk en helt enestående og unik kulturskatt i verdenssammenheng. I resten av verden eksisterer det ikke et eneste trehus som går tilbake til hanseatene, men i byen mellom de syv fjell har man derimot klart å bevare en hel bydel, bestående av ikke mindre enn 62 bygninger.

Nå gir vi deg muligheten til å oppleve den hanseatiske verden over hele Bryggen-området. Guidede turer og nye utstillinger lar deg utforske alle sider av hanseatenes liv – fra det unike handelsnettverket til hverdagslivet i Bergen. Et besøk hos oss gir deg følelsen av hvordan livet utspilte seg under denne betydningsfulle tidsepoken som startet på 1300-tallet. 

Daglige guidede turer på Schøtstuene

Hva vet du egentlig om Hansatiden? Våre omvisninger gir deg unik innsikt i kjøpmennenes daglige liv og virke på Bryggen. Lær om hvordan de Hanseatiske kjøpmennene og Bryggens historie var med å forme Bergen til et Europeisk handelssentrum. 

Denne høsten tilbyr vi to ulike turer, begge på engelsk:

Daglig guidet tur: Schøtstuene – Bryggen – Midthuset

Med start 1. oktober tilbyr vi en guidet tur i fotsporene til de Hanseatiske kjøpmennene. Turen starter på Schøtstuene, de siste Hanseatiske forsamlingsrommene i verden, og fortsetter gjennom de trange passasjene på  Verdensarvstedet Bryggen. Turen avsluttes på Midthuset, hvor du kan utforske museumsbutikken. Opplev Bryggen på en ny måte og lær om hvordan livet var her for flere hundrede år siden!

Tidspunkt: daglig, kl.15:00

Varighet: ca. 40 minutter

Kontinuerlige 15-minutters guidede turer på Schøtstuene

Å være med på vår guidede tur før du går gjennom de vakre Schøtstuene på egenhånd hever din museumsopplevelse betraktelig. La deg fascinere av historien, beundre interiør og kunst og utforsk ildhusene som ble satt opp for å lage mat. Lydinstallasjoner med Hanseatisk språk og lyder samt lukt-bokser som gjengir lukten av ildhusene fra Middelalderen, gir deg en smak av atmosfæren som en gang var i de Hanseatiske forsamlingsrommene.

Tidspunkt: Daglig, hver hele og halve time

Varighet: 15 minutter

Følg restaureringen av museets største gjenstand – museumsbygningen i Finnegården

Utstillingene på Schøtstuene gir innblikk både i UNESCO verdensarvstedet Bryggen og Den Hanseatiske Liga. I tillegg inviterer vi deg til å følge restaureringen av museets aller største gjenstand, museumsbygget i Finnegården 1A. Bygget er 315 år gammelt og var hanseatenes handelsstue. På grunn av store setningsskader må bolverket erstattes og sikres for fremtiden. Dette er en langvarig prosess, estimert frem til 2024, ettersom arbeidet utføres ved bruk av gamle håndverkstradisjoner. Innblikk i den fascinerende restaureringsprosessen får du gjennom en av våre nye utstillinger på Schøtstuene.

Dette var Hanseatene

De tyske kjøpmennene kom seilende inn i Vågen på 1300-tallet. Deres tilstedeværelse skulle ha en massiv påvirkning på byen. Hanseatenes omfattende nettverk strakte seg over mange land og gjorde Bergen til en av Nord-Europas største byer under den hanseatiske perioden. Med sin handelsvirksomhet satte hanseatene markante spor på den økonomiske, politiske og kulturelle utviklingen i de nordiske landene og store deler av Europa gjennom flere århundrer.

Verdensarven

De innflytelsesrike hanseatene hadde sin siste utpost i Bergen. Bryggen ble en del av UNESCOs verdensarvliste i 1979 og representerer i dag minnet av en svunnen handelskultur.   

ONLINE BOOKING: Billetter kan kjøpes online her
Din e-postbekreftelse er din billett og må vises i starten av turen. Du kan ta med en utskrift  eller vise e-postbekreftelsen på mobilen.

Avbestilling:
Ingen refusjon ved avbestilling, men vi er behjelpelig med å endre dato om ønskelig.


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag

Generelt

Rabatt
  • Bergenskortet

Opening hours

1. jan. 2020 – 30. april 2020
Daily: 15:00–15:45
1. mai 2020 – 31. mai 2020
Daily: 9:00–17:00
1. juni 2020 – 31. aug. 2020
Daily: 9:00–18:00
1. sep. 2020 – 30. sep. 2020
Daily: 9:00–17:00
1. okt. 2020 – 31. des. 2020
Daily: 11:00–15:00
See All

Price

Description Price*
Voksen 120,00 Billetter
Barn 0,00 Billetter
Student 100,00 Billetter
* Price from
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages