Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Fjord Norway Bergen Askøy

Herdla Museum - Museum Vest

  • +47 97094729
  •  /  km From You
Overview
Details

Herdla Museum ligger nord på Askøy. Her finnes utstillinger om hvordan Herdla ble til, om den tyske flybasen under 2. verdskrig og om fuglelivet. 

Herdla museum

Når du besøker Herdla museum vil du bli kjent med både den lille øya Herdla og skjærgården vest for Bergen. Bare 45 km fra byen får du en naturskjønn dagstur. Museet gir et innblikk i øyas dramatiske krigshistorie og du vil forstå hvorfor Herdla har vakre strender og et rikt fugleliv.

Utstillinger

Gul – 16 – fra jagerfly til kulturelt minnesmerke

 Den 15 desember 1943, tok den tyske Fighter Yellow – 16 av fra luftbasen ved Herdla. Etter 64 år på havbunnen ble flyet hevet og er nå hovedattraksjonen i vår krigsutstilling. 

Kunst, natur og miljø 

I hovedbygningen kan du besøke midlertidige utstillinger. Noen av dem vil fokusere på Herdlas natur og historie, andre kan overraske deg.

Guidede turer

Inntil noen år siden var torpedo batteriet et topphemmelig forsvarsanlegg. I dag er det fullt utstyrte batteriet beskyttet som kulturarv. Bli med på en av de guidede turene der du kan oppleve tidsånden fra den kalde krigen. Turen tar ca. 1 time og 15 minutter.

Fugletitting

Fuglereservatet på Herdla er den viktigste i Hordalandregionen. På museet får du informasjon om fugleliv og hvilke forhåndsregler du bør ta når du oppsøker reservatet. Dersom booket på forhånd kan vi også organisere fugleturer for grupper.

Kjekt å vite

Kjekt å vite er at det er gratis adgang for barn. Museet har en kafe med varme/kalde drikker, kaker og snacks. Det åpne og lett tilgjengelige landskapet gjør Herdla til et perfekt reisemål for alle. Buss går flere ganger om dagen (buss 499 fra busstasjonen i Bergen).

Kontakt Herdla Museum for detaljert informasjon om åpningstiderog andre forespørsler.


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag

Generelt

Rabatt
  • Bergenskortet

Opening hours

1. mai 2018 – 30. aug. 2018
ti. on. to. fr. lø. sø. 12:00–17:00
1. sep. 2018 – 30. nov. 2018
lø. sø. 12:00–17:00
1. des. 2018 – 28. feb. 2019
sø. 12:00–17:00
See All

Price

Description Price*
Barn u 16år Fri entré
Student 50,00 Entre
* Price from
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad