Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Ad
Fjord Norway Øygarden

Hernar

  • +47 56320200
  •  /  km From You
Overview

Ytst ute i havet, heilt nord i Øygarden, ligg Hernar. Øya har i dag ca.15 fastbuande, og er eit ynda reisemål for feriegjestar. For å koma ut hit må du i båt, anten din eigen, eller den vesle passasjerbåten som går i rute frå Hellesøy.

Ytst ute i havet, heilt nord i Øygarden, ligg Hernar. Øya har i dag ca.15 fastbuande, og er eit ynda reisemål for feriegjestar. For å koma ut hit må du i båt, anten din eigen, eller den vesle passasjerbåten som går i rute frå Hellesøy. På Hernar kan du sjå staden der Olav den Heilage heldt ting på 1000-talet.

Hernar er ein av desse små, “freda plettane på jord” der menneska lever utanfor tidspresset, i nær kontakt med naturen og med seg sjølve. Langs sundet står sjøhusa tett i tett, båtane ligg klare og ventar på nokon som skal ein stad, og husa har gøymt seg for sjø-sprøyt og havstormar bak svaberg og bergknausar.

Vil du oppleva naturen frå si villaste og vakraste side, legg du til sjøs ut dit “ingen skulle tru at nokon kunne bu”, til opplevinga av det livskraftige, tidlause Hernar.


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad