Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

Hordamuseet - Bymuseet i Bergen

  • Hordnesveien 24, Bergen
  • +47 55308035
  •  /  km From You
Overview
Details

Folkemuseum for Nord- og Midthordland med vekt på de tradisjonelle næringsveiene fiske og jordbruk, husflid og håndverk.

Til alle tider har folk flest budd på landet, tett på naturen og i balanse med denne. I Hordaland var tradisjonelt gardsdrift og fiske, gjerne med handverk som attåtnæring måten ein overlevde på. Landskapet var velpleid. Dyra gjekk på beite i utmarka og heldt vegetasjonen nede. Bakkemurar og steingardar vart bygd og halde ved like. Om sommaren var innmarka dekka av rad på rad med hesjer fylt med tørrhøy, og åkrar med potet og korn. På lunnane framfor nausta låg tjørebreidde færingar og turka i sola. Livet var styrt av årstidene og ikkje av klokka.

Hordamuseet ligg på Stend, med Fanafjorden som næraste nabo. På området er det tydelege spor etter folk som har levd her i fortida. Gravhaugar, ein stor steinsirkel, og eit 34 meter langt naust frå romartida, er sterke uttrykk for maktkonsentrasjon og kultisk aktivitet, nesten 2000 år attende.

På Stend og Fanafjellet har museet bygd opp att mange gamle hus som er henta frå Nord- og Midhordland. Husa vitnar om levesett i eldre tider, om byggeskikk, handverk og kunnskap utvikla gjennom hundrevis av år. I sommarsesongen kan ein oppleva korleis livet arta seg i husa og på tunet. Røyken frå brenning av torv og ved strøymer opp gjennom pipa. Flatbrød blir bakt, gras hesja, og ullsokkar vert bøta og spøta.

Om ein tek turen opp i hovudbygningen til museet kan ein sjå faste og skiftande utstillingar med mange interessante tema. Båthallen, som blei opna i 2013, er det siste tilskotet til museet og syner kor grunnleggjande viktig båten har vore for folk ved kysten. Her er det og ein hyggeleg kafe der lukta av nysteikte vaflar fyller rommet.

Gjennom året skipar Hordamuseet til mange populære publikumsarrangement. Her kan nemnast forhistoriske dagar med vekt på steinalder, bronsealder og jernalder. Museet er vertskap for den tre dagar lange vikingmarknaden «Bjørgvinmarknaden». På stølsavdelingen til museet på Fanafjellet blir det skipa til «Fanafjellsdag» og på slutten av sommaren er det «Gøy på landet». Oppunder jul bli det god gamaldags julastemning med «Førjulsdag på Hordamuseet».

Kafé og museumsbutikk.

Kjøper du fullpris billett på første museumsbesøk får du 50 % rabatt på inngangsprisen til alle våre andre museer i løpet av året.

BT Fordel – halv pris for inntil to voksne.

 


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag

Generelt

Tilgjengelighet
  • Tilpasset bevegelseshemmede
Rabatt
  • Bergenskortet

Planlegg reisen

Reiseinformasjon
  • Parkering

Aktiviteter

Aktiviteter for barn
  • Lekeplass

Opening hours

7. april 2019 – 15. des. 2019
sø. 12:00–16:00
See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad