Skip to main content
Unknown Component
civid: 5859725619563aa6bbfabaff
name: plugins_common_social_share (widget)

Bergen

Janusfabrikken AS

Ullmote på fabrikkutsalget! Her kan du kjøpe undertøy, kjoler, jakker, bukser, luer og sokker til hele familien produsert i fineste ull.

Janus er en av de største og eldste trikotasjefabrikkene i Europa som fremdeles er i drift. Fabrikkutsalget ligger i den opprinnelige delen av fabrikken, som ble bygget i tre, fra 1895.

Janus er naturlig og idyllisk plassert ved en elv. Når du besøker Janus kan du føle du føle ånden fra levende, norsk tekstilindustri. Du kan betrakte store fotografier fra over 114 års industrihistorie og kikke på maskiner og utstyr fra den gangen fabrikken ble drevet ved hjelp av elvens krefter.

Det viktigste vi som forbrukere kan gjøre for klimaet når det kommer til klær er å kjøpe gode plagg, samt å reparere og resirkulere mest mulig. På Janusfabrikken utnyttes mellom 80-90% av stoffene de produserer til klær. Det som blir til overs resirkuleres og gjenvinnes til håndstrikkegarn.

Første etasje i den gamle trefabrikken er Janus Kultursenter, som er kombinert fabrikkutsalg, historisk utstilling og konsertlokale.

Barn: gratis inngang.

Last updated: 01/10/2024

Source: Visit Bergen

Janusfabrikken AS

Sider du nylig har besøkt