Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

KODE – Kunstmuseene i Bergen

  • Rasmus Meyers allé 3, 7 og 9, Bergen
  • 55 56 80 00
  •  /  km From You
Overview
Details

Omfattende samling av kunst og design i fire bygg. Opplev mesterverk av Edvard Munch, Nikolai Astrup, Pablo Picasso, Paul Klee og J. C. Dahl.

Gjør en historisk vandring i KODEs omfattende samling av kunst og design. Se den enestående Sølvskatten og opplev kunsthåndverk og design frå de siste fem hundre årene. Skiftende utstillinger og faste samlinger. Alt på en billett.  KODE 1: (Tidl. Vestlandske Kunstindustrimuseum) Nordahl Bruns gate 9. (Åpner 23. mai 2017) Bygget er renovert de siste to årene gjenåpner 23. mai 2017. På programmet til åpningen står ny utstilling med Dronningens kunst. Det blir en utstilling med egne verk og verk fra hennes samling gjennom et helt liv med kunst. Utstillingen er kuratert i samarbeid mellom KODE og Det Kongelige Slott. Bygget har innovative presentasjoner av den faste samlingen gjennom studiemagasiner. Det er hele vegger i glass med gjenstander fra gulv til tak. Det finner du i både kafe, resepsjon, konferansesal og familierom. I 2 etasje er det en større samling Sølvgjenstander. KODE åpner helt ny museumsbutikk med fokus på design og interiør og ny restaurant er Bien Centro, som tilbyr nydelig pizza stekt i vedfyrt pizzaovn.

KODE 2: (Tidl. Stenersens Samling) Rasmus Meyers allé 3 Her vises temporære utstillinger og en fast samtidskunstutstilling "KODE samtid". Museets store bokhandel holder til i 1. etasje i tillegg til kafeen Smakverket som serverer nydelig lunsj.

KODE 2 er stengt fra 27.02.2017 til ca 10.09.2017 pga byggearbeid.

KODE 3: (Tidl. Rasmus Meyers Samlinger) Rasmus Meyers allé 7 Høydepunktet for mange besøkende på KODE er Munch – samlingen i KODE 3. Her vises flere av hans hovedverk. Samlingen Munch - verk er den tredje største i verden.  Denne utstillingen kan man ikke gå glipp av under ett opphold i Bergen. I tillegg kan du gjøre en vandring gjennom det ypperste av norsk gullalderkunst med hovedverk av blant andre J. C. Dahl, Harriet Backer, Tidemand & Gude, Christian Krogh og Henrik Sørensen. Du kan også se på finere bergensinteriør og det spektakulære tak- og veggdekorerte rommet malt av Mathias Blumenthal.

I hele juni, juli og august er det daglig omvisning på engelsk i Edvard Munch - samlingen: kl. 11, 13 og 15 (maks 30 personer) KODE 4: (Tidl. Lysverket) Rasmus Meyers allé 9 En av kunstnerne presentert i KODE som er blitt meget anerkjent internasjonalt det siste året er Nikolai Astrup. I 2016 ble hans kunst lansert gjennom en stor utstillingsturné i London, Emden og Oslo. Til sammen har over 130 000 mennesker sett Astrup i denne sammenheng.  I februar kom utstillingen i retur til Bergen og KODE der vi nå har åpnet ny utstilling med tittelen «Ut av skyggen». Her presenterer Astrups skiftende stemninger og ulike skildringer av mennesker i nærkontakt med naturen. 

I KODE 4 har museet en egen fløy tilrettelagt for barn, med både utstilling og verksted. Hver måned er det nytt tema i verkstedene.

I bygget finnes også presentasjoner av internasjonale kunstnere som Picasso, Paul Klee og Miró.

I hele juni, juli og august er det daglig omvisning på engelsk i Nikolai Astrup - samlingen: kl. 12 og 14 (maks 30 personer)

Vi kan anbefale et besøk på Lysverket restaurant i KODE 4. Restauranten har fokus på fersk sjømat og lokale råvarer.


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag

Generelt

Rabatt
  • Bergenskortet

Opening hours

15. mai 2017 - 15. sep 2017: man tirs ons tors fre lør søn 11:00 - 17:00
16. sep 2017 - 14. mai 2018: tirs ons tors fre 11:00 - 16:00
16. sep 2017 - 14. mai 2018: lør søn 11:00 - 17:00
See All
Click to activate
Bergen, Norway
The latitude and longitude
60° 23' 23" N / 5° 19' 31" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad