Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

KODE – Kunstmuseer og Komponisthjem

  • Rasmus Meyers allé 3, 7 og 9, Bergen
  • 55 56 80 00
  •  /  km From You
Overview

Omfattende samling av kunst og design i fire bygg. Opplev mesterverk av Edvard Munch, Nikolai Astrup, Pablo Picasso, Paul Klee og J. C. Dahl.

Gjør en historisk vandring i KODEs omfattende samling av kunst og design. Se den enestående Sølvskatten og opplev kunsthåndverk og design frå de siste fem hundre årene. Skiftende utstillinger og faste samlinger.

Alt på en billett.

KODE 1: Nordahl Bruns gate 9 KODE 1, tidligere Permanenten, er KODEs bygg for kunsthåndverk og design og ble nylig gjenåpnet etter en storstilt rehabilitering. Her kan du blant annet oppleve Sølvskatten, KODEs faste utstilling med gullsmedkunst fra Bergen, og Singersamlingen, en kunst- og antikvitetssamling med europeiske og asiatiske antikviteter og malerier av gamle mestre. På programmet for sommeren står også Underveis – en ny utstilling med H.M. Dronning Sonja sin kunst som vil vises frem til og med 24. september 2017. Det blir også gjensyn med den 18 meter høye skulpturen Helix 18m, et bestillingsverk av Bård Breivik.

KODE 1 har ny museumsbutikk med fokus på design og interiør, ny restaurant, nye formidlingsrom til barn og en kombinert fest- og konferansesal. Tidlig i 2018 vil også Kinasamlingen og nye utstillinger med kunsthåndverk og design åpnes. Bygningen er tegnet av arkitekt Henry Bucher og stod ferdig i 1896.

KODE 2: Rasmus Meyers allé 3 Her vises temporære utstillinger og museets samling av samtidskunst. KODE 2 er stengt store deler av 2016/17 grunnet byggearbeid. Fredag 27. oktober åpner bygget igjen, til åpningen av utstillingen Chiharu Shiota – Direction. Den japanske kunstneren Chiharu Shiota er internasjonalt anerkjent for sine omfattende og spektakulære trådverk, som fyller hele rom. I den helt nybyggede Stenersensalen i KODE 2 vil hun lage en helt ny, stedsspesifikk installasjon. Shiota er en enestående kunstner, som blant annet i 2015 representerte Japan ved Veneziabiennalen. Hennes sammensatte trådverk har blitt sammenlignet med «å tegne i luften», og involverer gjerne hverdagslige gjenstander som båter, senger og nøkler. Hun tar også i bruk foto og video i flere av installasjonene sine.

KODE2 huser ellers en stor museumsbutikk med bokhandel i 1. etasje, samt kafeen Smakverket som serverer nydelig lunsj. Bygget er tegnet av arkitekt Sverre Lied og stod ferdig i 1978.

KODE 3: Rasmus Meyers allé 7 Høydepunktet for mange besøkende på KODE er museets store samling kunst av Edvard Munch, som du finner i KODE 3. Samlingen er den tredje største i verden og presenterer en rekke av hans hovedverk. Denne utstillingen kan man ikke gå glipp av under ett opphold i Bergen. I tillegg kan du i KODE 3 gjøre en vandring gjennom det ypperste av norsk gullalderkunst med hovedverk av blant andre J. C. Dahl, Harriet Backer, Tidemand & Gude, Christian Krogh og Henrik Sørensen. Du kan også se på finere bergensinteriør og det spektakulære tak- og veggdekorerte rommet malt av Mathias Blumenthal. Bygget er tegnet av arkitekt Ole Landmark og stod ferdig i 1924 for å kunne ta i mot den store gaven fra forretningsmannen Rasmus Meyer, gitt i 1916.

KODE 4: Rasmus Meyers allé 9 En av kunstnerne presentert i KODE som er blitt meget anerkjent internasjonalt det siste året er Nikolai Astrup. I 2016 ble hans kunst lansert gjennom en stor utstillingsturné internasjonalt og over 130 000 mennesker har sett Astrup i denne sammenheng.  I februar kom utstillingen i retur til Bergen og KODE 4, hvor samlingen nå presenteres under tittelen «Ut av skyggen». Her presenteres verker som viser skiftende stemninger og ulike skildringer av mennesker i nærkontakt med naturen.

I andre enden av KODE 4 finner du KunstLab, museets egen fløy tilrettelagt for barn og familier, med en stor utstilling, aktivitetsrom og verksteder. Åpent familieverksted hver lørdag og søndag, med nytt tema hver måned. I KODE4s andre etasje kan du gjøre en kunsthistorisk vandring fra 1400-tallet frem til 1900, og i 3. etasje kan du følge bevegelsen i det 20. århundres kunst, med et internasjonalt og lokalt perspektiv. Her finner du blant annet verker av Pablo Picasso, Paul Klee, J.C. Dahl og Christian Krohg.

Vi kan anbefale et besøk på Lysverket restaurant i KODE 4. Restauranten har fokus på fersk sjømat og lokale råvarer.

 


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag

Opening hours

16. sep 2017 – 14. mai 2018:
tirs ons tors fre 11:00–16:00
lør søn 11:00–17:00
See All
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad