Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

Langs Hardangerfjorden på sykkel

  • Busstasjonen i Bergen, Strømgaten 8, Bergen
  • +47 51868700
  •  /  km From You
Overview

På denne rundturen kan du sykle langs Hardangerfjorden på den nydelige 25 km lange strekningen mellom Utne og Herand.

Du kan starte denne turen fra Busstasjonen i Bergen elller på kaien i Norheimsund. Det tar ca 1 minutt å gå fra bussen og bort til båten.Vel fremme i Utne, får du utlevert en sykkel, hjelm og refleksvest. Du har ca 7 timer på å nyte den 25 km lange strekningen mellom Utne og Herand.

Vanlig bruker man ca 3 timer på turen, så man har tid til å se på andre fasiliteter. I Utne anbefales en tur innom Hardanger Museum. Utne er også det eneste stedet på veien som har butikk så gjør eventuelle innkjøp av mat og drikke her. Etter ca 5km kommer du til Lothe som har en fin badestrand. Når du nærmer deg Herand er det 30 min med stigning, bare ta det med ro. Vi anbefaler at du tar deg tid til et lite stopp i Herand.

Herand er kåret til Norges fineste bygd med sitt godt bevarte kulturlandskap og sin vakre beliggenhet. På Hardanger kunstgalleri (skiltet) kan du oppleve helleristninger fra bronsealderen, kultursti, vanndreven oppgangssag mm. Restauranten Meieriet byr også på deilig mat. I Herand er det også en flott badestrand. Fra Herand kai går turen tilbake til Norheimsund med hurtigbåt og videre med buss til Bergen.

Dersom det skulle oppstå et uhell eller noe uforutsett på sykkelturen kan du ringe vår servicetelefon på 971 64 700. Da det er noe smale veier, og litt bratt stigning på vei mot Herand, er turen ikke anbefalt for barn under 12 år.

Rutetabell 2019:

07:25: Avg Bergen Busstasjon (felt O)
08:55: Ankomst Nordheimsund kai
09:00: Avg Norheimsund kai
09:55: Ank Utne kai
10:00: Sykkeltur Utne-Herand
17:10: Avg Herand kai
17:30: Avg Norheimsund kai
19:10: Ank Bergen Busstasjon

Vi anbefaler ikke turen for barn under 12 år.


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad