Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Fjord Norway Austevoll

Marstein fyr

  • +47 56338000
  •  /  km From You
Overview

Panorama Konferansehotell tilbyr pakker inkl. transport fra Panorama Hotell til Marstein Fyr. Transport vil foregå med enten RIB-båt eller helikopter.

Fyret ligger i havgapet, der Korsfjorden møter havet. Dette landemerket i vest er det første som møter dem som kommer sjøveien til Bergen fra Europa, og har en helt unik og spektakulær beliggenhet.

Dramatisk historie
Fyret var bemannet helt til det ble automatisert i 2002, og har en lang og spennende historie som strekker seg fra 1800 tallet, via dramatiske begivenheter under 2. verdenskrig, til noen dramatiske januardager i 2005, hvor bl.a. fyrvokterboligen ble totalskadet i det voldsomme ekstremværet «Inga». Enkelte av sporene etter Ingas herjinger er der fortsatt, og er en del av fyrets spesielle historie.

Renovert i 2010
I 2010 ble enda et nytt kapittel i denne historien innledet, da fyret ble overtatt av en stiftelse hvor bl.a. Stangeland-familien fra Austevoll og kommunene på begge sider av Korsfjorden var involvert. De tre hovedbygningene på øyen ble da totalrenovert og ominnredet til 11 overnattingsrom med totalt 22 sengeplasser, og et konferanse/festlokale. Tanken var at grupper som f.eks. bedrifter og organisasjoner skulle kunne holde arrangementer der ute, i tillegg til kulturarrangementer o.s.v. De første to årene ble driften besørget av Austevoll Båt og Cruise. Det var stor interesse for produktet, men en del utfordringer, bl.a. med ødelagt kai og mangel på personal, gjorde at ABC ikke ønsket å fortsette driften i 2013.

Ny drift
Panorama Konferansehotell tilbyr pakker inkl. transport fra Panorama Hotell til Marstein Fyr. Transport vil foregå med enten RIB-båt eller helikopter.


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad