Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad

Fjord Norway Bergen

Mat og kultur vandring

  • Holmedalsgården 3, Bergen
  • +47 55325500
  •  /  km From You
Overview

Opplev Bergen med alle dine sanser. På denne turen går vi gjennom den eldste delen av byen og dens historie. Underveis smaker vi på lokal mat og historien rundt denne.

Et av stedene vi besøker er inne i et av husene på Bryggen, som er på UNESCO’sverdensarv-liste. Et annet sted vi besøker og spiser har tidligere vært et offentlig bad for dem som ikke hadde innlagt vann i byen. Siste stopp er den eldste aktive kjeller i Norge. I denne kjelleren får vi høre en helt spesiell historie og smaker en liten øl.Vi er også innom Fisketorget  og et annet stopp for en søt overraskelse.

Maten vi smaker skal være nok som en lunsj.

Økologisk mattur
Mens du smaker våre lokale spesialiteter, får du informasjon om ingrediensene og tilberedningen av den øko-vennlige maten. På turen lærer du også om hvordan du kan bli en mer bærekraftig forbruker.
Vi vil også anbefale at du besøker noen av museene, kunstgalleriene og kirkene som du passerer underveis.

Varighet
Hele turen er på ca. 3,5 km, og tar 3 timer.
Start kl. 12.30 Hver dag fra vårt kontor på Bryggen. 

UNESCO sitt internasjonale nettverk for kreative byer
I 2015 ble Bergen medlem av UNESCO sitt internasjonale nettverk for kreative byer (UNESCO Creative City Network). Bergen er dermed en av 18 byer som skal samarbeide om tilrettelegging av mat, kreativitet og gastronomi, disse byene kalles "Cities of Gastronomy".

Sammen med de andre Gastronomibyene vil Bergen arbeide lokalt og samarbeide internasjonalt om å bruke mat, kreativitet, gastronomi og bærekraft som en kreativ kraft for urban og regional utvikling.

Matbyen Bergen bygger på over tusen års historie som møteplass og handelssentrum for lokale råvarer og særegne mattradisjoner. Omgitt av hav, dype fjorder og høye fjell, og med rikelig tilgang på saftige fjellbeiter, produserer regionen førsteklasses råvarer fra sjø og land.

Den tradisjonsrike matkulturen og tilgangen på et stort mangfold av råvarer fra rene, mektige omgivelser inspirerer til et kreativt og nyskapende kjøkken. Byen har flere internasjonalt anerkjente restauranter og kokker som setter lokale råvarer, sesong og kreativitet i et utsøkt samspill. Sjømat har alltid vært kjernen i bergensk matkultur, og det bugner av delikatesser i havet utenfor byen.

 
Inkludert
•    Smaksprøver av lokal mat. For noen vil dette være en passe stor lunsj, mens andre vil ønske å kjøpe noe ekstra. Det siste stedet du besøker på turen er et perfekt sted for å tilbringe mer tid. Allergier: Smaksprøvene inneholder fisk, melk og/eller hvetegluten og egg. Menyer er merket med allergener men dessverre har vi ikke kapasitet til å lage alternativer utenom oppsatt meny.
•    Drikkevann.

Ikke inkludert
•    Drikke er ikke inkludert i prisen.
•    Inngangsbilletter til museer etc.

Sesong
•    Hele året

Alder
•    Matturen Smak av Bergen passer matglade personer i alle aldre.

Tidstabell
•    Oppmøte hos Bergen Base Camp (Holmedalsgården 3 på Bryggen) for nedlasting av app, utdeling av vouchere til de ulike restaurantene og informasjon om turen. Her på Bryggen, som er på UNESCOs verdensarvliste, vil du få din første smaksprøve.
•    Vi beregner at turen tar 3-5 timer.

Bestilling
•    Fra Januar til Juni må turen bestilles minst 24 timer før og det må være minimum 2 personer, i høysesongen kan turen bestilles 1 time før og det er ingen minimum. 

Avbestilling
•    Avbestilling med full refusjon inntil 48 timer før turen starter. Avbestillingsgebyr kr 50 per person.

 


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag

Opening hours

1. jan. 2019 – 16. des. 2019
Daily: 12:30
See All

Price

Description Price*
Pris 890,00 Billetter
* Price from
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad