Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

Museum skyttelbuss

  • +47 55699600
  •  /  km From You
Overview
Details

Inngangsbillett til tre museer og skyttelbuss mellom museene, i én og samme billett! Din billett til Bergens UNESCO og maritime kulturarv.

Nå kan du oppleve Bergens historie som aldri før!

Billetten inneholder:
Inngang til Det hanseatiske Museum, Schøtstuene og Norges Fiskerimuseum, samt skyttelbuss mellom disse.

Avgang skyttelbuss:
Mai og september: Daglig hver halvtime mellom 09:45 - 17:00. Siste buss fra Hanseatiske Museum kl. 16.45. Siste buss fra Norges Fiskerimuseum kl. 17.00.

Juni til august: Daglig hver halvtime mellom 09:45 - 18:00. Siste buss fra Hanseatiske Museum kl. 17.45. Siste buss fra Norges Fiskerimuseum kl. 18.00.

Hanseatisk Museum:
Besøk et av UNESCOs kulturarvstedet og det eneste originale Hanseatiske Museum i verden. Hansaforbundet var en tysk kjøpmannsorganisasjon som drev handel i Nordsjøen og Østersjøen. På Bryggen i Bergen hadde Hanseatiske kjøpmenn fra Nord-Tyskland et handelskontor mellom ca. 1360 og 1761. Handelen gikk for det meste ut på eksport av tørrfisk fra Nord-Norge og import av korn fra Østersjø-området.

Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene har stått på UNESCOs liste over kulturarvsteder siden 1979, som en del av Bryggen i den eldste delen av byen. På Bryggen finner du verdens siste originale trebygninger fra hansatiden. Det Hanseatiske museum er et av de eldste og best bevarte handelshusene på Bryggen. Den typiske ”gård” byggestilen med sine karakteristiske lange rekker av hus har holdt seg lik i flere århundrer.

Schøtstuene:
Schøtstuene er en liten klynge av trehus bak Bryggen, var forsamlingslokalene til hanseatene, som var de tyske kjøpmennene på Bryggen(ca.1360 -1761). Her spiste de varme måltider, hadde fester, rettsmøter, skole, spill og religiøse seremonier. Museet består av originale, rekonstruerte og kopierte bygninger. Innenfor murene finner du også en liten café og museumsbutikk.

Norges Fiskerimuseum:
I 1700-talls sjøboder bak lastede vegger gjemmer det seg et spennende og dynamisk museum. Ta et dypdykk i den fasinerende historien til den Norske kysten og firskerihistoriene som har formet det moderne Norge. Utforsk rom etter rom med utstillinger om gamle byggteknikker, sildeforedling og tørrfiskhandel, samt en motorutstilling basert på museets rikholdige samlinger. Se noen av de best bevarte veggmaleriene som er igjen fra Bergens sjøboder, og lær om historien bak dem.

Norges Fiskerimuseum ligger fantastisk til ut mot byfjorden, og består av to sjøboder med overbygde broer imellom. Bodene står direkte i sjøen på bolverk, og de opprinnelige kanalene mellom dem er blitt rekonstruert så du kan få et innblikk i hvordan Nordens Venezia så ut.

I havnen ved museet er det forskjellige utendørsaktiviteter, hele familien kan leie en robåt, og barna kan padle kajakk i kanalene eller fiske.

Bestill lunsj på von Tangen:
Von Tangen FiskeBar på Norges Fiskerimuseum tilbyr en variert meny med inspirasjon fra havet som kan nytes sammen med den nydelige utsikten til byfjorden. Når du bestiller din billett online her, kan du også bestille en deilig lunsj som består av von Tangen fiskesuppe med brød og smør, kaffe og kake. Pris kr 195.- voksen og 95.- barn. Fiskesuppen en tilgjengelig hele dagen.

ONLINE BOOKING:
Billetten er gyldig i 48 timer. Du kan reise så mange ganger du ønsker i denne perioden.

Avbestilling: Ingen refusjon ved avbestilling, men vi er behjelpelig med å endre dato om ønskelig.

Barn:
Barn under 16 år gratis inngang til museer. Skal du ikke benytte deg av Skyttlebussen, trenger du ikke bestille billettt til barn. Dersom du vil benytte Skyttelbussen koster denne 60.- for barn (6-15 år) og kan bestilles online sammen med voksen billett.
Barn under 6 år: gratis.

Bergenskort:
Benytter du Bergenskortet får du 10% rabatt. Velg antall barn og voksne og legg deretter til rabatten. Husk at gyldig Bergenskort må fremvises ved ombordstigning. Hver person i bestillingen må ha gyldig Bergenskort.


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag

Generelt

Rabatt
  • Bergenskortet

Opening hours

1. mai 2018 – 31. mai 2018:
Daily: 10:00–17:00
1. jun 2018 – 31. aug 2018:
Daily: 10:00–18:00
1. sep 2018 – 30. sep 2018:
Daily: 10:00–17:00
See All
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad