Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

Oleana Économusée

  • Ivar Aasgaardsvei 1, Bergen
  • +47 55393225
  •  /  km From You
Overview

På Oleana inviteres du til en innholdsrik vandring gjennom fabrikken for å se folk og maskiner i arbeid og besøke vårt utstillingssenter.

Oleana er stolte av å kunne si at vi både strikker og syr alt vi produserer i Norge.

Vår designer, Solveig Hisdal står bak alle Oleanas mønstre. Hun tar vare på detaljrikdommen og frodigheten i kulturarven, men setter også sin stolthet i å skape tekstiler med et moderne utrykk.

Fabrikken ligger i historiske lokaler helt nede ved fjorden i Ytre Arna utenfor Bergen der tekstilindustrien på Vestlandet startet i 1846. Hver dag kjenner vi på følelsen av å befinne oss i historisk sammenheng som knytter oss inn i en stolt tradisjon i det som er verdens eldste og største industri. Vi har åpne dører slik at alle kan se hvordan plaggene lages. Vi har en stor fabrikkbutikk og det er også mulighet for å få seg en kopp kaffe, lunsj og ferske bakevarer i kafèen «Fargeriet» som ligger helt i sjøkanten. Vårt mål er at det å besøke fabrikken skal bli en opplevelse!

I april 2016 ble Oleana godkjent som Économusée. Det betyr at vi er tatt opp i et internasjonalt nettverk av levende håndverksbedrifter som kan vise frem gamle håndverksteknikker og ha en åpen bedrift der besøkende kan gå rundt å se hvordan produksjonen går for seg. Da kan folk se at produktene våre er «Really Made in Norway», noe vi faktisk er litt ekstra kry av i disse tider.  

Économusée er et fransk ord og konseptet kommer fra Quebec-regionen i Canada. Économusée-nettverket, med medlemsbedrifter fra Canada og flere nordeuropeiske land, er et samarbeid mellom bedrifter som er interesserte i å ta vare på og formidle tradisjonell kunnskap til kommende generasjoner.

Économusée opplevelsen er å:
- Møte inspirerte håndverkere i deres eget miljø
- Å lære nytt om gammelt på en spennende arbeidsplass
- Vise fram levende håndverk og tradisjonell kunnskap
- Ta vare på kultur og tradisjonerKombinere kultur, økonomi og turisme

Omvisning for grupper etter avtale – kr 50 per person.

 Vi har gleden av å invitere deg på besøk! Velkommen til fabrikken ved fjorden!

 


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad