Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

Over Vidden

  • Byfjellene, Bergen
  • +47 55552000
  •  /  km From You
Overview
Details

Klassikeren på ca 5t over Vidden mellom Ulriken og Fløyen er en av de aller mest populære turene i Bergen. Nydelig utsikt over Bergen og regionen.

Du kan starte og avslutte turen med å ta Ulriken643 eller Fløibanen. Mellom disse to vakre byfjellene ser du fjordene rundt Bergen og øyriket utenfor.

Denne turen har mange varianter. Et alternativ er å ta buss nr 12 fra sentrum til Montana. Følg skilting til Montana Vandrerhjem. Ta til høyre ved Vandrerhjemmet. Her er det også parkeringsplass. Følg grusveien oppover. Ved enden av grusveien kan du velge flere stier opp til Ulriken. Den korteste veien opp å følge skiltene "Ulriken opp". Vil du ha en litt lengre, men ikke så bratt tur, holder du til høyre på stien litt etter grusveien er ferdig. De første bildene her er fra denne stien. Det er alltid mange som går opp Ulriken, så det er lett å finne veien.

Turen over Vidden er godt skiltet og mange varder å gå etter. På en fin dag, kan en nyte den flotte utsikten helt til Folgefonna.

Den siste 1,5 timer er på grusvei over Rundemannen til Fløyen. Ca 15 minutter før en er fremme på Fløyen, kan en stoppe på Brushytten.

Fra Fløyen kan en gå ned til sentrum, eller ta Fløibanen. Velger å en å gå ned er det flere alternativer. En kan enten gå ned "bak" restauranten og følge veien, eller ta til ventre ved lekeplassen og følge grusveien forbi Granebo Barnehage. Ved barnehagen ta til venstre ved "pilen" for å komme ned like ved Fløibanen.

Telting og bading
Det er tillatt å telte i opptil 2 dager på byfjellene, med unntak av områder innenfor nedbørfelt til drikkevann og i Fløyenområdet. Bading er tillatt i alle vann som ikke ligger innenfor nedbørfelt til drikkevann.

Informasjon
Høydeforskjell: 20-662 moh.
Estimert tid: 5 timer
Lengde: 15 km
Startpunkt: Fløyen eller Ulriken

Om vinteren er det flott å gå på langrenn over Vidden, men merk at sesongen kan variere mye fra år til år. Det er alltid lurt å sjekke føremelding før en legger ut på tur.


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag

Generelt

Vanskelighetsgrad
  • Middels

Facts

Effort Level
Medium
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad