Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Ad
Fjord Norway Bergen

Panorama tur over Vidden fra Ulriken til Fløyen

  • Holmedalsgården 3, Bergen
  • +47 55325500
  •  /  km From You
Overview

Selvguidet vandretur langs vidden fra fjell til fjell, med naturskjønn utsikt over Bergen, byfjorden og fjellene. Inkl. billett til Fløibanen og Ulriken643.

Vandreturen går over “Vidden”, som er fjellvidden mellom to av Bergens byfjell; Ulriken og Fløien. Mens du går fra fjell til fjell vil du passere steder med mye kulturhistorie. Ettersom Vidden er det høyeste punktet på Bergens syv fjell, kan du nyte den flotteste utsikten over byens fjord og sentrum, i tillegg til fjellene som omkranser den.

Etter å ha tatt buss fra sentrum, vil Ulriksbanen ta det med opp på fjellet Ulriken (643 moh.). På toppen kan du nyte utsikten over sentrum, før du starter på turen over Vidden. Turen ender opp på Fløyfjellet (320 moh.), hvor du tar Fløibanen rett ned til sentrum.

Turen kan også tas som en natt-tur, der du får oppleve en flott soloppgang. Det er også mulig å utføre turen utenom sesong (for eksempel mars, april eller oktober), om været tillater det. Ta kontakt med oss på mail hvis dette er ønskelig.

Ruteinformasjon: Terrenget over Vidden er enkelt, men noe ulendt og kan til tider være litt gjørmete og vått. Det er sti alle de 13 km og turen tar ca. 4-6 timer, avhengig av tempoet du går. Ettersom man er noen høydemeter over sentrum, er det litt hardere klima, og været kan endres raskt. Dette er en selvguidet tur, som vil si at du får utdelt GPS, og en mobil-app som begge guider deg til samme sted. I tillegg får du skriftlig informasjon om stedene du besøker.

Inkludert: Transport tur/retur Bergen sentrum; Ulriksbussen, Ulriksbanen og Fløibanen. Lunsjpakke, nødpakke med noe førstehjelpsutstyr, nødnummer til assistanse og leie av GPS med alle nødvendige koordinater og turinformasjon med kulturhistorie.

Ikke inkludert er utleie av utstyr som fjellsko, vindjakke eller vandrestaver. Se mer under praktisk informasjon.

Sesong: 1. mai – 30. september

Alder: Anbefalt minimumsalder 8 år. Passer fint for familie.

Tillegg: Leie av 2 stk. vandrestaver (kr 50,-)

Praktisk informasjon: Utstyr og billetter hentes hos Bergen Base Camp som holder til på Bryggen i Holmedalsgården 3. Åpent hver dag mellom kl 09.00 - 19.00. Ta med nok å drikke underveis, det er mulig å fylle vann både på Ulriken og Fløien. Vi anbefaler gode sko, varme og vindtette klær, i tillegg til solbriller og kamera. Husk å kle deg etter været! Det er mulig å leie vandrestaver, fjellsko og vindjakke hos Bergen Base Camp (begrenset utvalg).

Vær obs på at denne ruten er væravhengig og vi anbefaler ikke å gå turen i tåke og sterk vind. Ved mye vind vil også Ulriksbanen stenges og turen er umulig å gjennomføre. I slike tilfeller vil turen bli avlyst og du vil få full refusjon.

Anbefalt tidstabell: 09.30: Oppmøte hos Bergen Base Camp (Holmedalsgården 3 på Bryggen) for utdeling av utstyr og informasjon 10.00: Ulriksbussen fra Bergen Sentrum, like ovenfor Turistinformasjonen på «Lido-hjørnet» 10.30: Senest ankomst Ulriken 10.45: Start turen over Vidden 13.30: Spise medbragt lunsj 16.30: Ankomst Fløien 16.45: Fløibanen ned til sentrum ca. 17.00: Levere utstyr hos Bergen Base Camp

Dette er en anbefalt tidstabell, der vi legger opp til at selve turen tar 6 timer. Man kan starte turen på senere tidspunkt, men vær obs på at Fløibanen ikke går etter kl. 23.

Bestilles senest kl. 15 samme dag.

Avbestilling med full refusjon inntil 48 timer før avreise.

 


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag

Opening hours

1. mai 2017 - 30. sep 2017: man tirs ons tors fre lør søn 00:00 - 23:59
See All
Click to activate
Bergen, Norway
The latitude and longitude
60° 23' 50" N / 5° 19' 29" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad