Skip to main content
Unknown Component
civid: 5c827ba037bdfdb80784db70
name: plugins_common_social_share (widget)

Modalen

Slottet - Preikestolen i miniatyr i Modalen nord for Bergen

Kort og spektakulær utsiktstur til klippeblokken Slottet. Turen går på god sti og tar ca 2 timer tur/retur. En enkel fjelltur som egner seg godt for hele familien.

Slottet er Preikestolen i miniatyrutgave – en klippe som kneiser loddrett 200 meter over Mofjorden. En luftig opplevelse med storslått utsikt både innover mot kommunesenteret Mo og utover fjorden mot Langedalen.

Stien starter fra hovedveien i Stokkeviki og følger elva et stykke. Kort etter at du har krysset elven, møter du et stiskille. Til høyre kommer du inn i Hestabotn, som er et naturreservat der det vokser barlind. Stien til venstre går videre til Slottet og er småkupert med lett stigning og litt steinur. Når du nærmer deg Slottet, får du utsikt til klippeformasjonen fra siden. På topplatået finner du toppvarden og en turkasse med bok du kan legge igjen en hilsen i. Platået er bredt, og du har flere flotte utsiktspunkt innover og utover fjorden. Hvorfor ikke ta med hengekøye eller telt og oppleve soloppgangen fra Slottet?

Du kan følge en alternativ løype ned igjen som går lengre vest, og som også er merket. Da kommer du ned til Hestabotn. Denne stien er ikke så godt opptråkket og mindre god for de aller minste. Turen til Slottet er relativt enkel og passer for barn fra 4–5 år, men vis forsiktighet på toppen. Skriv deg gjerne inn i turboka som ligger i postkassen.

Modalen er Norges nest minste kommune med sine 383 innbyggere, men til gjengjeld har dalen store naturkvaliteter og utallige turstier. Mange velger Modalen som startsted for turer inn i Stølsheimen, et landskap som strekker seg fra Nordhordland til Sogn i nord og Voss i øst. I kommunesenteret Mo finner du nærbutikk, overnatting, restaurant og allaktivitetshuset Bryggjeslottet med blant annet bowling og basseng. Det er vel verdt å besøke koselige Mo sentrum før eller etter turen til Slottet, tettstedet ligger kun 2 km fra stistart.

Turens varighet tur/retur:
2 timer (4 km).

Merking:
Informasjonstavle ved startpunkt. Pilskilt og blå merking underveis.

Toppunkt:
200 moh.

Sesong:
Barmark (vår, sommer, høst).

Skotøy:
Det er enkelte myrete partier underveis, så velg sko som tåler litt vann.

Her får du 10 nyttige tips når du skal ferdes i naturen.

Slik kommer du til Modalen fra Bergen med bil:
Startpunktet for turen til Slottet ligger 80 km nordøst fra Bergen og det tar ca 1,5 time å kjøre fra Bergen.
Følg E39 nordover til Romarheim kryss, der tar du til høyre inn på FV 569 mot Mo i Modalen. På vei innover kjører du forbi vakre Mostraumen, en sterk tidevannsstrøm der Osterfjorden går over i Mofjorden. Etter 12 km på 569 kommer du til startpunktet med informasjonstavle og kan parkere i en parkeringslomme på høyre hånd. Det er også parkering på andre siden av veien 20 meter lengre framme.

Offentlig transport:
Det går buss fra Bergen Busstasjon til Mo sentrum i Modalen. Sjekk rutetabellen til Skyss på skyss.no, og legg inn Mo sentrum i «Til»-feltet. Du må skifte buss på Romarheim eller Ostereidet. På bussen innover fra Romarheim ber du sjåføren om å slippe deg av i Stokkeviki, ca. 2 km før Mo sentrum. Når du skal tilbake mot Bergen, kan du enten gå inn til Mo sentrum og ta bussen derfra, eller vente i Stokkeviki og stoppe bussen når den kommer forbi. Bussturen fra Bergen tar mellom 1t 45min og 2t 35min, avhengig av hvordan bussene korresponderer, og det er 4 avganger daglig. Du kommer også til Mo sentrum via Dale i Vaksdal, men busser fra denne retningen, kjører ikke forbi stistart.

En annen tur å anbefale i Modalen er turen til Nedstadvatnet og Skavlabu. Den kan du lese mer om her.

Her finner du flere fjellturer i Bergen og regionen.

Last updated: 03/26/2024

Source: Visit Bergen

Slottet - Preikestolen i miniatyr i Modalen nord for Bergen

Sider du nylig har besøkt