Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Cornelius Sjømatrestaurant Cornelius Sjømatrestaurant Cornelius Sjømatrestaurant
Cornelius Sjømatrestaurant Cornelius Sjømatrestaurant
Credits
Cornelius Sjømatrestaurant.
Photo: Truls J. Løtvedt
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

En vekker for smaksløkene i UNESCO-matbyen Bergen

 

Gode smaksopplevelser er noe man husker – lenge. Og i Bergen står smaksopplevelsene i kø, med en stor bredde av restauranter som serverer alt fra norsk tradisjonskost til fortryllende retter fra blant annet Asia, Europa og Amerika.

I UNESCO-Gastronomibyen Bergen er maten blitt en av byens store stoltheter. Og i tillegg til det brede utvalget, har byen fått flere signaturrestauranter som Colonialen, Lysverket, Bare Vestland, Restaurant 1877 og Cornelius Sjømatrestaurant. Noen av dem får internasjonal oppmerksomhet – blant annet i White Guide.

Helt siden tørrfiskalderen og hansatiden, da Bergen var en av Europas store handelsbyer, har fisk og sjømat vært byens stolthet og eksportvare nummer én. Enkelte påstår til og med at det ikke hadde vært noe Bergen uten tørrfisk. Det som er helt sikkert, er at fisk og sjømat har bygd grunnfjellet for liv langs Vestlandskysten. En utsøkt kvalitet på råvarene, blant annet på grunn av det røffe klimaet, gjør at Bergens restauranter I dag kan by på sekundferske råvarer fra havet med en kvalitet man ikke finner maken til noe annet sted i verden. Mange av de beste fiskerettene får du servert midt i Bergen sentrum, langs Bryggen eller på en av de andre restaurantene som har fisk som hovedingrediens på menyen.

Men førsteklasses råvarer er ikke nok i seg selv. I Bergen finner du restauranter som bruker naturen som virkemiddel og katalysator for å få frem de gode smakene. På Cornelius Sjømatrestaurant på Holmen kan du sitte helt nede i vannkanten og nyte den fantastiske utsikten til fjord og hav, og det røffe vestlandsværet. Samtidig opplever du hvordan sjømat og fisk bokstavelig talt blir dradd opp rett foran nesen på deg, før du får en meteorologisk meny basert på vær og vind og mat servert av mesterkokker som får frem det beste i råvarene.

Cornelius tar også i bruk gamle sjømattradisjoner i matproduksjon, som i tillegg til en storslått smaksopplevelse lærer deg mer om sjømat og dens betydning i Bergen og på Vestlandet. Snakk om å utnytte naturen, klima og råvarene til det fulle! En sjømatopplevelse på Cornelius Sjømatrestaurant på Holmen er en unik opplevelse. Få med deg skalldyrseminaret om du kan, det er verdt det! Båtturen og lunsj eller middag bestiller du på visitBergen.com.

Men la nå ikke fisken sette alle de andre vestnorske råvarene i skyggen! Retter med lam og småvilt fra Region Bergen er ettertraktet langt ut over landets grenser. Kanskje på grunn av de gode beiteområdene med ren luft og godt klima? Også her kan du la naturen og klimaet sette en spiss på måltidet ditt. På Sky:Skraperen på Ulriken, Bergens høyeste fjell, kan du sitte på byens tak og nyte et bedre måltid med en fantastisk utsikt over fjord og fjell. Og selvfølgelig full oversikt over Norges vakreste by med havet i bakgrunnen.

Men slapp av. Bergen har også kebab og hamburgerbarer! Etter et restaurantbesøk har du kanskje vært innom flere av byens mange barer og utesteder, og er helt sikkert klar for nattmat. I den lille sentrumskjernen i Bergen finner du en pølsebod, hamburgerbar eller kebabsjappe på annenhvert hjørne. Og hvis kebab kanskje ikke er det rette for deg, serverer Pingvinen på Vaskerelven norsk tradisjonskost som nattmat til klokken tre om natten! Du trenger ikke gå sulten hjem fra en helaften i Bergen!

Bergen tilbyr også ...

Her kan du søke etter spisesteder. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad