VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Dette vil du ikke gå glipp av!

Bruk noen minutter på å sette deg inn i hva som skjer i Kulturbyen Bergen før du kommer. Hva har du lyst til å se og oppleve under ditt opphold. Uavhengig av om du liker kultur, sport, historie eller arkitektur, er det minst ti ting som du ikke må gå glipp av!

1. Bryggen: Et symbol på verdensarvbyen

Bryggen er et symbol på Bergens kulturelle arv, og står på UNESCO sin liste over verdens mest bevaringsverdige bygninger. De sjarmerende smale trehusene på rad og rekke langs Vågen er et vitne om livet på Bryggen i Middelalderen og Hansatiden, da Bergen var en av Europas største handelsbyer som en del av den Hanseatiske Ligaen. Sett deg ned og kjenn på stemningen og folkelivet ved en av cafeene, eller ta deg en liten spasertur i de trange smugene. Få et nært inntrykk av Bergens historie. Kjenn på lukten, se på detaljene og få en fornemmelse av hverdag, fest og slit. Mye er bevart eller gjenreist slik det var bygget, og en tur innom Hanseatisk Museum, Bryggens Museum og Theta museet gir deg et dypdykk i historien, hva Bryggen har betydd for Bergen som by og for Norge.

Bryggen i Bergen
Photo: Bergen Reiselivslag / Girish Chouhan - visitBergen.com

2. Fisketorget: Norges største utendørs marked

Bergen har helt siden Hansatiden vært en internasjonal handelsby, og tørrfisken har vært den viktigste eksportvaren gjennom tidene. Helt siden 1200-tallet har Fisketorget vært et sentralt møtested for fiskere, sjømenn, Bergensere og tilreisende til byen. I dag er Fisketorget et av Norges mest populære utendørsmarkeder, og med sin sentrale beliggenhet midt i hjertet av byen er det absolutt verd et besøk. Kjenn på de herlige duftene av fersk sjømat som lages på stedet, eller sett deg ned og nyt et herlig måltid. Førsteklasses fisk og sjømat er en signatur for Bergen – en av hovedgrunnene til at Bergen fikk UNESCO-status som Gastronomiby i 2015. Men Fisketorget tilbyr mye mer enn bare fisk og skalldyr – alt fra frukt og grønt til lokalprodusert kunst og håndverk. Men den herlige stemningen på Fisketorget er nok det som imponerer mest. Om vinteren er mye av aktiviteten flyttet inn i Torghallen, der man året rundt får kjøpt førsteklasses sjømat og lære om dens betydning for Bergen og Vestlandet.

3. Byen mellom de syv fjell: Fra by til fjell på seks minutter!

Bergen er byen mellom de syv fjell, og det sies at du ikke har vært i Bergen uten å ha besøkt minst et av dem. Å ta seg opp på høyfjellet i Bergen er ikke akkurat en strabasiøs affære. Bare noen minutters gange fra Bryggen ligger Fløibanen, som tar deg opp på toppen av Fløyen på bare seks minutter.

Fløibanen
Foto: Sverre Hjørnevik

Herfra får du kanskje byens beste utsikt, med fjell, fjorder, havet og den vakre byen ved dine føtter. På fløyen er det et yrende liv, med aktiviteter for hele familien. Velg mellom sykling, vandring, zipline, klatring, kano og mye mer. Her finner du også Bergens flotteste lekeplass, café og Fløien Folkerestaurant. Et annet alternativ et å ta Ulriksbanen opp til Bergens høyeste fjell. Taubanen tar deg opp på toppen på noen få minutter, og herfra får du en spektakulær utsikt over fjorder og fjell. Her finner du et fantastisk flott turtereng med spektakulær utsikt og ikke minst norges raskeste zipline! På toppen av Ulriken kan du besøke Sky:Skraperen restaurant, for en middag, lunsj eller bare nyte et glass til den vakre utsikten.

4. Bergen, Inngangen til Fjordriket

Bergen er også kjent som Inngangen til Fjordriket. Med sin plassering midt mellom Norges to største fjorder, Hardangerfjorden og Sognefjorden, er det lett å ta seg ut i det vakre fjordlandskapet. Fjordene står på UNESCOs verdensarvliste, og fra Bergen er det kort vei til de ultimate fjordopplevelsene. Herfra er startpunktet for Norges mest populære rundreise Norge i et nøtteskall®, der du får se Norges mest billedskjønne område med UNESCO fjord- og fjellandskap, samt en tur på en av Europas mest spektakulære togstrekninger.

Vil du ha en halvdagstur kan du gjennom hele året ta et fjordcruise til idylliske Mostraumen, og se smale fjroder, stupbratte fjell og fossefall. Fjordturer og aktiviteter kan bestilles på Turistinformasjonen i Bergen, eller bookes online på visitBergen.com.

Fjordcruise Bergen - Mostraumen
Fjordcruise til Mostraumen. Foto: Rygercruise.

5. Kunstskattene i Kulturbyen Bergen

Enten du er opptatt av musikk, kunst eller historie, er Bergen en by fullstappet av kulturskatter. Vakre Troldhaugen og hjemstedet til den verdenskjente Edvard Grieg er en av Norges største turistattraksjoner. Her bodde og jobbet Grieg de siste 22 årene av livet sitt, og i dag kan du få en unik og virkelighetsnær opplevelse av komponistens liv ved å besøke hans hjemsted. På visitBergen.com kan du bestille billetter til de populære lunsjkonsertene som går hver dag fra mai til september.

Også ved å besøke sommerstedet til fiolinisten Ole Bull på Lysøen kan du få en helt spesiell musikkhistorisk opplevelse. KODE Kunstmuseene i Bergen er Nordens største museer for kunst, håndverk, design og musikk, og i de fire bygningene langs Lille Lungegårdsvann kan du blant annet få se en av verdens viktigste samlinger av Edvard Munchs kunst, moderne samtidskunst, videopresentasjoner av storslåtte opptredener og utstillinger fra Nikolai Astrup, Pablo Picasso og mange flere. Mange museer i Bergen presenterer Bergens stolte historie, deriblant Bryggens Museum, Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene og Theta museet. I Gamle Bergen Museum kan du spasere i gatene i en rekonstruert by, med 50 trehus fra 1700, 1800 og 1900-tallet. Private hjem, butikker og verksteder, slik de var på den tiden. I sommerhalvåret skaper skuespillere liv i den lille trebyen. Og vil du lære mer om Bergen som sjøfartsby, bør du besøke Fiskerimuseet og Sjøfartsmuseet, der du får oppleve historien med spennende aktiviteter.   

6. Få detaljene til fots

Selv om Bergen er Norges nest største by, har den en ganske liten og kompakt sentrumskjerne. Derfor er en sightseeing til fots kanskje den beste måten å oppleve byen på. Trange brosteinsbelagte gater med små gamle trehus i ulike farger er noe av det Bergen er kjent for. Bebyggelsen strekker seg fra sjøkanten og oppover i fjellsiden. I området rundt Kong Oscars gate og Marken finner du mange sjarmerende gater, med små butikker og caféer. Ut mot Nordnes finner du Nordnesparken og Akvariet i Bergen som en stor attraksjon. Her finner du også Verftet med kultur- og scenehuset USF Verftet. Hvis du har dårlig tid, kan du ta en hurtigversjon av byvandringen med en guidet tur på Segway. Billetter bestiller du på visitBergen.com her.

Bergen Segway
Foto: Bergen Segway

7. Akvariet: Nærmere dyrene kommer du ikke

Etter et besøk på Akvariet i Bergen, vet du garantert noe du ikke visste fra før. Ikke bare med hodet, men med hele kroppen. Du får en nærhet til dyrene du sent vil glemme. Både emosjonelt og fysisk. På Akvariet i Bergen kan både barn og voksne se, føle, lese og følge både dyr og dyrepasserne på nært hold, og du kan være med på show og foringer og oppleve hvordan fisk og dyr har det i sitt rette element. Akvariet ligger praktfullt til ute på Nrodnes, bare en kort fottur fra Bergen sentrum. Billetter til Akviariet i Bergen bestiller du på visitBergen.com her.

8. Smakene du aldri glemmer, i UNESCO Matbyen Bergen

Bergen er medlem i UNESCO sitt globale matbynettverk, og Bergensregionen har i løpet av de siste årene fått restauranter i verdensklasse. Vi har til og med fått en verdensmester i kokkekunst. Det er fisk og sjømat som er Bergens spesialitet, og flere av restaurantene i Bergen spiller på natur, råvarer og matkultur på en måte som bringer frem helt unike smaksopplevelser. Å sitte i vannkanten på Cornelius Sjømatrestaurant og spise sekkundferske råvarer og retter fra en meteorologisk meny gir smaksopplevelser få kan konkurrere med. Sjømatopplevelse med båttur og middag på Cornelius bestiller du online på visitBergen.com.

Du finner flere gode sjømatrestauranter langs Bryggen, og noen av de bergenske fiskerestaurantene er omtalt i White Guide. Men Bergen er mer enn bare fisk. Byen er restauranter med retter i alle prisklasser – alt fra tradisjonell norsk husmannskost til internasjonale kjøkken. Under et besøk i Bergen får du smaksopplevelser som setter en ekstra spiss på ferien din.

9. Festivallivet, Bergen vet hvordan man skal lage fest

Bergen er en by full av liv og røre – hele året! Et bredt tilbud innen opplevelser, kultur og urbant byliv. Daglig finner du revyer, show, teater og konserter med internasjonale artister og verdensstjerner på en rekke scener. Du finner alltid en konsert som passer for deg, på konsertarenaer som små klubber til utendørsarenaer som Koengen og byens storstue Grieghallen. Hvert år arrangeres store festivaler som Festspillene, Bergenfest, Nattjazz, i tillegg til Bergen internasjonale filmfestival, Matfestivalen og Bergen Ølfestival. I Bergen finner du underholdning for enhver smak, hele året rundt! 

10. Et verdig punktum, med noe i glasset

En lang dag, full av opplevelser og aktiviteter, fortjener en verdig avslutning. Og hva er ikke bedre enn å avslutte kvelden med noe godt i glasset på en av de mange barene og pubene i byen? I kompakte Bergen sentrum ligger barene tett i tett, alt fra store nattklubber til små nisjepuber og moderne klubber. For de som liker vin kan man for eksempel avslutte kvelden på Altona vinbar, Norges største vinbar med kjøkken. I den varme Hansa-inspirerte kjelleren fra 1500-tallet kan du få over 1300 vinsorter og andre kalde og varme drikkevarer. I flere år har Altona blitt kåret til Bergens beste vinbar, og har blitt kronet med glass i Wine Spectator – vinbarenes Michelinguide. Bergen er en fargerik by med plass til alle, og etter en god avslutning på en av byens utesteder går du garantert hjem med et smil om munnen.

 

Your Recently Viewed Pages