VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Tranport til Bergen
Transport til Bergen.
Photo: Sverre Hjørnevik / fjordnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Bergen - lett å nå!

 

Det er mange veier som leder til Bergen, og enten du velger fly, båt, bil, tog eller buss, er det lett å komme seg til Vestlandets hovedstad. Hva som er enklest for deg, avhenger av hvor i landet du kommer fra.

Og når du først har ankommet Bergen, er det lett å ta seg rundt i hele regionen og få oppleve det turister fra hele verden kommer hit for å se, nemlig Fjordriket. Det er både enkelt, trygt og behagelig å reise til Bergen fra alle byer i Norge. Og når du kommer hit, blir du møtt av Bergensere som alltid finner en unnskyldning til å lage en fest! Velkommen til Bergen!

Bergen Lufthavn Flesland
De aller fleste som besøker byen mellom de syv fjell, kommer med fly. Bergen lufthavn Flesland er Norges nest største flyplass, og den fungerer som regionflyplass for hele Hordaland og store deler av Vestlandet. Selv om Bergen lufthavn er en stor flyplass, er det en fin atmosfære og godt tilrettelagte forhold som gjør fly til en av de mest behagelige og effektive måtene å ta seg til Bergen på fra andre norske byer. Flesland har direkteruter fra 37 storbyer i utlandet, og ruten mellom Oslo og Bergen er en av Europas mest trafikkerte. Innenlandsrutene opereres av Widere, Norwegian og SAS, og du kan reise til Bergen med direktefly fra alle de største byene i Norge, samt en rekke mindre flyplasser i Sør- og Midt-Norge. I august 2017 åpnes det en helt ny innenlandsterminal på Bergen lufthavn Flesland, med mange nye spennende butikker. Caféer og fasiliteter. Fra Flesland går det både flybuss og Bybane som kan ta deg til sentrum på rundt en halv time. Med Bergenskortet kan du til og med reise gratis med buss til og fra byen!  
Flybussen bestiller du enkelt her på visitBergen.com og billetten viser du på mobilen eller tar en utskrift før avreise.

Endestasjon for verdens vakreste togreise
Bergen er endestasjonen på Bergensbanen, Norges mest populære togstrekning, som driftes av NSB. Denne togreisen er flere ganger omtalt som verdens vakreste, blant annet av reiselivsekspert Gary Warner fra California, som har omtalt Bergensbanen i den amerikanske storavisen Chicago Tribune.

Du kan velge mellom fire daglige avganger, og underveis på den om lag 7 timer lange reisen stopper toget på i 21 stasjoner. Fra Oslo får du oppleve praktfullt fjellandskap forbi Gol og Geilo – opp Hallingdal mot Finse, og langs den mektige Hardangerjøkulen, før turen bærer ned mot kysten og Bergen. La reisen til Bergen bli en del av opplevelsen ved å velge Bergensbanen!

Mange veier til Bergen
Hvis du vil være fleksibel, fri og uavhengig av kollektivtransport, er bilen det beste reisealternativet for deg. Reiser du fra Østlandet har du flere muligheter, og du kan velge å kjøre over Hardangervidda, Haukeli eller Hemsedalsfjellet. Uansett hvilken vei du velger, får du en fantastisk naturopplevelse underveis. Kommer du sørfra eller nordfra, får du en kystreise på turen til Bergen, med både ferjeturer og bruer gjennom vakkert kystlandskap. Hvis du vil kjøre, men ikke har egen bil, går det flere daglige avganger mellom de store byene med ekspressbusser. Rutebussene til Skyss er et godt alternativ hvis du trenger transport til regionen rundt Bergen. Rutebussene i Bergensregionen er gratis hvis du har kjøpt Bergenskortet.

En historisk vakker innseiling
Helt siden Hansa-tiden har Bergen vært en kjent europeisk havneby, og innseilingen til Bergen blir omtalt som en majestetisk opplevelse blant alle som har kommet til Bergen med båt. Mange tilreisende kommer til Bergen med båt eller ferje, enten med Fjord Line sine daglige ankomster fra Danmark og Stavanger, med Norled sine hurtigbåter langs Vestlandskysten, eller med Hurtigruten som har snuhavn i Bergen. Sjøveien er ofte den mest effektive måten reise på i det kuperte fjordlandskapet i og rundt Bergen, og det er en vakker måte å utforske regionen på!

Your Recently Viewed Pages