Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
×
Norway Now
Search
Toppattraksjoner Toppattraksjoner Toppattraksjoner
Toppattraksjoner Toppattraksjoner
Credits
Toppattraksjoner.
Photo: Erik Hattrem/Tmax100.com
Campaign
Partner

Våre stoltheter og toppattraksjoner

To av Norges mest spektakulære veistrekninger, som også er med i portfolioen til Nasjonale Turistveger, ligger hos oss i Nordvest.

Romsdalseggen

Romsdalseggen

Trollstigen, ingeniørkunst beordret vedtatt av Stortinget. Hvert år kjører rundt 130 000 kjøretøy opp, eller ned de elleve bratte-og krappe svingene. Mange mente veien var galskap da det i 1916 ble gitt grønt lys for bygging. Tør du ta turen?

Atlanterhavsveien ble av the Guardian kåret til verdens vakreste bilreise og Norsk rikskringkasting og byggebransjen hevder strekningen er det 20. århundres byggverk i Norge.

Våre kystbyer

Kristiansund, byen som oser av nasjonal fiskeri-og kysthistorie eller nabobyen Molde som i sin tid var preget av tømmer og konfeksjon. Historie og moderne tidsalder lever sammen i en perfekt tango.

Molde huser Molde Fotballklubb som spiller sine hjemmekamper på Aker Stadion. Fra byfjellet Varden (407 m.o.h) kan du se 222 delvis snødekte fjelltopper i panoramaet som rammer inn fjorden byen ligger ved.

 

Kristiansund med sine berømte sundbåter.  Første avgang for sundbåtene var i 1876, tre år etter kabel-trikken i San Francisco. I motsetning til kabel-trikken, har sundbåtene vært i kontinuerlig drift.