Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

HDGS

LOKALMAT: På torget i Molde er det ofte lokale matprodusenter til stede, men det er på utvalgte dager og spesielt mens været er fint. Du må inn på MoldeTorget og lete litt for å finne Den Gode Smak som selger lokalprodusert året rundt.

Godt gjemt inne på et kjøpesenter finner du en butikk med lokale delikatesser

 

Tekst & Foto: Erik Hattrem

Ute på øya Gossen i Aukra kommune lages det svært velsmakende og eksklusive saltet fra North sea saltworks, og selvsagt finner du det i hyllene hos Den Gode Smak på MoldeTorget i Molde sentrum.

 

Inne på senteret og oppe i andre etasje litt langt borte i en gang uten vinduer som slipper inn dagslys ligger denne kafeen som også er en butikk med hyllene fulle av matvarer produsert lokalt.

 

 - Vi har veldig mye her akkurat nå, forteller Jessica Chang.

DGS

DGS

Den Gode Smak er en av få butikker: Som satser tungt på et bredt utvalg av matvarer produsert lokalt. Jessica Chang og Marte Strømme selger mer en bare kaffe og andre kafévarer, alt fra lokalbrent kaffe til gourmetsalt fra Gossen finnes i kafébutikken i Molde.

 

Chang viser rundt i butikken og gir detaljbeskriver utvalget. Her er litt av det hun viser frem:

 

Salt fra Gossen, Gele fra Romstad Gård, syltetøy og saft fra Valldal, sirup fra Eide og lokalbrent kaffe fra Ålseund.

 

- Se her, sier Chang og peker mot en glassdisk som er fylt med en sjokolade laget i nabobyen Ålesund.

 

Den Gode SmakDGS

 

      - Dette er Pralina, med smakfull emballasje og ved siden av ligger virkelig håndverksjokolade fra Cielo og i kjøledisken har vi Kulinaris, men den er ikke fullt så lokal, men den er av høy kvalitet og fra Kolbotn, sier hun.

 

Hun og Marte Strømme som er på jobb har ingen problemer med å finne frem et bredt spekter av varer som er laget rett i nærheten av utsalgsstedet i Molde.

 

DGSDGS

Ost har de både fra Tingvoll og Gangstad, marmelade fra Klostergården og lefse fra Skåla. Det er faktisk mulig å diske opp til en aften med saft, ost og kjeks uten at noe av det som serveres har reist mange timene.