Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Sett føttene i en av Norges flotteste fjellverdener

Oppe på Romsdalseggen har man orkesterplass til å se ut over Romsdalsfjellene, med Trollveggen, Romsdalshorn og Vengetindene som de mest markante.

Langs eggen ser du også over til Kongen, Dronninga og Store Trolltind. Du kan se helt ut til Molde by og Norskehavet. Langt der nede i Romsdalen slynger Rauma elv seg gjennom dalen, og vi kan skimte toget på Raumabanen.

Den luftige turen med panoramautsikt over noen av Vestlandets flotteste fjell, er også på listen til Den Norske Turistforeningen over de mest populære fjellturene i Norge.

Den 10 km lange turen over Romsdalseggen går 1329 meter over havet på det høyeste, men kan tilpasses ulike vanskelighetsgrader.

- Romsdalseggens særpreg er at den byr på utsikt og opplevelser hele veien. Man går ikke fra et sted til et annet for å oppleve noe der. Opplevelsen og wow-følelsen er med deg hele veien, sier Hilde Gråberg Bakke, Romsdal Reiseliv og Handel, om fotturen som på få år har blitt en attraksjon og nok et reiselivsfyrtårn i Romsdal.

Romsdalseggen
Romsdalseggen.
Photo: Øystein Tveiten
Romsdalseggen
Romsdalseggen.
Photo: Mattias Fredriksson Photography AB/ Visitnorway.com
Romsdalseggen
Romsdalseggen.
Photo: Erik Hattrem
Utsiktspunktet Rampestreken
Rampestreken viewpoint.
Photo: Matti Bernitz
Ad
Ad

Romsdalstrappa og Rampestreken

Den nye Romsdalstrappa gjør den populære turen enda bedre og mer spektakulær. Romsdalstrappa er en videreføring av Romsdalseggen ned fra eller opp til fjellet Nesaksla. I trappa finner man det spektakulære utsiktspunktet Rampestreken.

Prøv også Rampestreken, en 20 meter lang stålrampe, hvor de siste åtte meterne går rett ut i lufta slik at du får tatt flotte feriebilder.

 

Herfra ser du blant annet 565 høydemeter rett ned til alpebyen Åndalsnes, en times kjøring fra Molde.

De aller ytterste meterne av den solid bygde rampen har kun en rist som bærer deg og andre besøkende. Turgåerne som allerede har stått på kanten av rampestupet har ulike spontane reaksjoner: Noen får sug i magen og andre synes det er både heftig og luftig.

Rampestreken, Åndalsnes

Rampestreken, Åndalsnes.
Photo: Matti Bernitz/Visitnorway.com

En variert tur

Området byr på et variert landskap, fra skogen i Vengedalen, der Vengetindene ruver majestetisk i bakgrunnen, til luftige fjelltopper med storslått utsikt.

Panoramaet på toppen gir deg 360 graders utsikt til noen av Norges mest kjente fjelltopper; Romsdalshorn, Kongen, Dronningen, Bispen og Trolltindene. Langs Romsdalseggen er det et godt dekke av vegetasjon langs store deler av stien.

Stien går på toppen av Romsdalseggen. Den er bred og god, med enkelte smalere, brattere parti ved Halsaskaret og Mjølvaskaret. Svak nedstigning fra Mjelvafjellet ned mot Nesaksla. Beregn å bruke god tid på siste delen, der stien snor seg bratt og vakker ned mot Åndalsnes.

Deler av stien kan innimellom være både våt og glatt. Bruk gjerne staver, dette kan være en god støtte på vei nedover mens du ser den flotte utsikten forandre seg.


Aktiviteter og Attraksjoner


Transport

 • Med Fly

  Med Fly

  Nærmeste flyplass er Molde Lufthavn Årø, 1.5 time fra Åndalsnes.

  Daglige avganger til Oslo, Bergen og Trondheim.

   

 • Bil og buss

  Bil og buss

  Du kan kjøre til områdt via E136 ned Romsdalen, via E136 fra Ålesund, eller Riksveg 64 fra Molde.

  Daglige ekspressbusser fra Trondheim og Bergen

 • Med tog

  Med tog

  Norges vakreste togreise! Raumabanen har daglige avganger fra Oslo (5.5 timer) og Trondheim (4-5 timer) til Åndalsnes.

   


Overnatting nær Romsdalseggen

×

Les mer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad