Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Tindesenteret på Åndalsnes
Tindesenteret.
Photo: Møre og Romsdal Reiseliv
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad
Ad

Unikt opplevelsessenter i Norges tindehovedstad

Drømmen om et nasjonalt tindesenter begynte for hele åtte år siden. Nå har den store drømmen blitt til virkelighet med et imponerende signalbygg ved sjøkanten i Norges egen tindehovedstad, Åndalsnes. Tindesenteret ble åpnet i mai 2016 med en stor markering og hyllest av Kronprins Haakon.

Publisert 07.03.2017

- Det er jo fjellene og naturen her i Åndalsnes som gjør at dette er det eneste stedet i Norge det kan være et nasjonalt tindesenter, forteller daglig leder ved Tindesenteret Anita Vik Buckley.

Norges egen Tindehovedstad

Det er ikke uten grunn at Åndalsnes blir kalt for Norges tindehovedstad. Den lille byen med 4000 innbyggere, som også blir kalt "Alpebyen ved fjorden," er omringet av høye fjell på over 1800 meter med Trolltindene, Vengetindene og Romsdalshorn som de mest spektakulære. 

Her finner man også den verdenskjente Trollstigen og Trollveggen, samt attraksjonene Raumabanen, Romsdalsfjorden, Romsdalseggen, Romsdalstrappa og utsiktspunktet Rampestreken. Tindesenteret skal løfte frem den stolte tindehistorien i Rauma og være et møtested for alle fjellentusiaster som besøker kommunen.

Klatrehistorie på Tindesenteret

Tindesenteret Norsk Klatrehistorie.
Photo: Oddgeir Visnes

Klatrevegg i særklasse

Tindesenteret er et innholdsrikt opplevelsessenter og en hyllest til bratt friluftsliv.

 - Romsdalen er jo internasjonalt kjent for klatring, og her på senteret finner man Norges aller høyeste innendørs klatrevegg, forteller Anita. Den høyeste klatreruten i senteret er på hele 21 meter, men det finnes også enklere ruter, buldrevegger og buldrehuler hvor de aller minste klatrerne kan utfordre seg selv. Klatrehallen i Åndalsnes inneholder hele 60 ulike klatrerruter med varierende vanskelighetsgrad som er tilrettelagt for både voksne og barn.

Anita på Tindesenteret

Tindesenteret Anita.
Photo: Oddgeir Visnes

Et mangfold av aktiviteter

I tillegg til klatreveggen finnes det et eget filmrom i senteret, fjellbibliotek, museumsbutikk og egen tinderestaurant. Tinderestauranten, også kalt Spiret Spiseri, serverer varierte og spennende retter basert på sesongens råvarer. Restauranten har både inne- og uteservering og er åpen for både fjellsko og finsko.

Daglig leder ved Tindesenteret forteller at de også har en egen utstilling hvor de legger opp til mye interaktivitet og historiefortelling gjennom gamle gjenstander. Her får man mulighet til å både ta på og leke med gjenstandene. Målet er å formidle tindesportens utvikling gjennom interaktiv læring.

Styreleder i Norsk Tindesenter, Fred Husøy forteller at de har mye spennende utstyr tilgjengelig. - Vi har blant annet utstyr fra den første norske ekspedisjonen til Mount Everest og ski som Roald Amundsen brukte da han hadde treningstur over Hardangervidda. Museet bygger på samlingen som Arne Randers Heen, også kalt "Kongen av Romsdalshorn," har bygd opp over mange år.


Les mer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad