VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal MOLDE

Øyhopping på sykkel

  • Torget 4, Molde
  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview
Details

Sykkelturen starter i Molde og går vestover til øykommunene Midsund, Sandøy og Aukra. Mellom de mange øyene kan man nyte avslappende sjøreiser med ferje eller hurtigbåt. Turen går videre på fastlandet til fiskeværet Bud, over holmer og skjær på Atlanterhavsvegen før den avslutter med rutebuss (ring 177 for ruteopplysning) gjennom Atlanterhavstunnelen fra Averøy til Kristiansund.
Ta Hurtigruta tilbake til Molde eller nordover til Trondheim. Sykkelturen kjennetegnes av flate øyer ytterst i havgapet med utsikt til høye fjell på fastlandet. Mange strekninger har svært lite trafikk, og underveis er det også mange flotte avstikkere fra hovedruten som kan tas, hvis man vil se mer av området.

Ruten sykles etappevis med innlagte overnattinger underveis, og det er totalt rundt 200 km sykling til sammen. Langs ruten ligger flere campingplasser, hytter, sjøhus og spisesteder.

NB! GPX-filen inneholder strekningen Aukra-Småge-Finnøya-Myklebust-Dryna-Midsund-Otrøya.


Start: Molde
Mål: Kristiansund ev. Hurtigruten tilbake til Molde eller videre til Trondheim. Lengde: 200 km Samlet stigning: ca. 600 m
Underlag: asfalt
Biltrafikk: lite ute på øyene, litt mer på Atlanterhavsveien og Fv. 64. Sesong: ca. 15. mai – 1. oktober

Ruta: Molde – Otrøy – Midøya – Dryna – Harøy – Finnøya – Ona – Gossen – Hollingen – Elnesvågen – Bud – Hustad – Atlanterhavsvegen – Kristiansund

Skilting: Ruta er ikke merket.

Familievennlig: Ruta utover øyene Midsund – Finnøy – Ona – Gossen er lettsyklet og dermed godt egnet også for mindre barn og voksne i normal fysisk form. Denne rundturen kan tas på en dag, men ta gjerne en overnatting underveis.

Rutebeskrivelse:

Molde – Ona: En tur ut i havgapet med sykkel er en opplevelse! Turen går langs veien helt nede ved havet stort sett hele tiden, og man passerer mange sjarmerende og interessante steder. Helleristninger, grotter og minner fra 2.verdenskrig kan man besøke langs ruta. På denne strekningen er det to fergeturer, som passer fint som avslapping (Mordalsvågen-Midsund, Dryna-Myklebust/Harøya). Man kommer så til Myklebust i Sandøy Kommune, en øykommune med sykling på så å si helt flate asfalterte veger. Naturen er preget av at vi nå er langt ute på kysten, husene er bygd i le for vær og vind og her lever størsteparten av de fastboende av fiske og skipsindustri. Ona fyr er et velkjent landemerke for skip som passerer havstykket utenfor, og Ona Keramikk er blitt populære gaveartikler å ta med seg hjem. To keramikkverksteder på Ona kan besøkes.

Ona -Bud: Denne etappen går først med ferge fra Ona over til Småge på Gossen/Aukra, og så videre med ny ferge til Hollingsholmen og Fræna Kommune. Fræna er den største landbrukskommunen i Møre og Romsdal, noe man vil merke langs ruta. Fra Malmefjorden er det sykkelveg helt til Tornes. Her er det også muligheter til avstikkere fra hovedveien. En avstikker fra Moakrysset til den spennende kalksteinsgrotten Trollkirka er virkelig å anbefale. Fra Bud, går det i sommersesongen båt over til fiskeværet Bjørnsund. Her er det ingen fastboende, nå er det feriehusene og leirskolen som holder Bjørnsund i "live". Fiskeværet Bud er en turistattraksjon i seg selv. Her er det fortsatt mange som driver med fiske, man kan besøke et kystfort fra 2.verdenskrig, Bud museum og Bud Korskirke, man har en flott utsikt utover den beryktede skipsleia Hustadvika, flere fiskerestauranter, rorbuer og hytteanlegg som gjør at Bud er et attraktivt reisemål for mange.

Bud – Atlanterhavsvegen – Kristiansund: Dette er ingen fartsetappe, her skal man nyte turen og ta mange små stopp. Vegen følger kysten nordover og man sykler ytterst i havgapet nesten hele turen. Turen over selve Atlanterhavsveien, der man sykler fra holme til holme over åtte bruer, er prikken over i'en. Fiskelykken kan prøves fra bruene eller nede på bergene. Flere rasteplasser med toalett langs veien. Fra Geitøya, går det båttransport over til Håholmen, et idyllisk 1700-talls fiskevær. Over på Averøy anbefaler vi å sykle avstikkerne som er beskrevet til Langøya, Honningsøya, Kjønnøya og Ramsøya. Utsikten utover havet og det karakteristiske Hestkjæret fyr er fantastisk. En avstikker ut til idylliske Sveggsundet med rorbuer og smale sund er ikke mindre severdig. Mellom Averøya – Kristiansund er det en undersjøisk tunnel hvor man må ta buss fordi det ikke er tillatt å sykle gjennom tunnelen. Fra Kristiansund kan man returnere til Molde med Hurtigruta.

Anbefalt kart:

Turkartene Harøyfjorden, Molde og Kristiansund 1:50.000, Nordeca og Sør-Norge nord 1:325.000, Cappelendamm.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest

Generelt

Vanskelighetsgrad
  • Middels
Årstid
  • Høst
  • Vår
  • Sommer

Facts

Effort Level
Medium
Season
Autumn
Green Travel
The Øyhopping på sykkel has obtained certification for their environmental efforts by:
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages