Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)

SUNNDALSØRA

TripAdvisor rating of 5

8

2-dager el-sykkeltur over Aursjøvegen

Book
2-dager el-sykkeltur over Aursjøvegen

Dette er en 2-dagers sykkeltur over den spektakulære Aursjøveien med el-sykkel. Veien er kjent for å være tøffere enn Trollstigen, men er perfekt for sykling da det er veldig lite biltrafikk på denne gruslagte veien. En skjult skatt som blir tilrettelagt for deg!

Vi starter på Sunndalsøra, og den første dagen starter vi innover Litldalen, og videre helt opp til platået. Vi tar flere stopper underveis, deriblant et besøk på Torbuvollen, før vi ankommer dagens turmål; Aursjøhytta. Dette er en betjent turisthytte (KNT), hvor vi overnatter for natten. 

Neste dag starter vi rolig med et relativt flatt område, før vi kommer til veiens bokstavelig talt høydepunkt; Aurstaupet. Herfra sykler vi rolig ned hårnålssvingene, helt ned til Finnset, og derfra ned til Eikesdalen. Vi avslutter turen med en tur til Mardalsfossen. Vi blir hentet i Eikesdalen, og kjørt tilbake til Sunndalsøra.

En nydelig tur i spektakulær natur, fra fjord til fjord - over vidden! Passer for både voksne og barn. Transport tilbake til Sunndalsøra.

Dag 1: Vi møtes på Sunndalsøra kl. 09.00. Vi starter med en sjekk av utstyr, og en gjennomgang av turen, før vi starter sykkelturen oppover Litldalen. Lunsjen vil nytes underveis. Vi tar flere stopper langs Litldalen og videre opp til platået, før vi ankommer Aursjøhytta tidlig ettermiddag. Denne dagen klatrer vi fra 0 moh, til 860 moh, men vi tar det i et rolig tempo som passer for alle. Vi legger også inn en stopp på setra Torbuvollen. Totalt 43 km dag 1.  Når vi ankommer hytta har vi tid til en dusj og avslapping, før middag.

Dag 2: En god frokost på hytta, før vi pakker utstyret vårt, og gjør klar for siste etappe ned til Eikesdalen. Vi tar flere stopper underveis, og hvis været er bra, kan vi ta et bad i en av jettegrytene vi passerer. Aurstaupet er turens bokstavelig talt høydepunkt, hvor vi legger inn en lengre pause. Turen ned til Eikesdalen tar vi rolig, da det både er bratt og svingete! Turen avsluttes med et besøk til Mardalsfossen, før vi blir plukket opp, og kjørt tilbake til Sunndalsøra. Ankomst Sunndalsøra ca kl.16.00

HØYDEPUNKT

- 2 dagers sykkeltur

- fra fjord til fjord - over vidden 

- den spektakulære Aursjøveien

- inkluderer en overnatting på hytte (Aursjøhytta)

- mat: frokost, lunsj x 2 og middag

- besøke lokale gårder underveis

- ca 77 km på grusvei/asfalt

- transport fra Eikesdalen til Sunndalsøra

- fra fjorden (0 moh) til 860 moh, og ned igjen til 0!

- el-sykkel utleie

Last updated: 01/29/2024

Source: VisitNordvest

2-dager el-sykkeltur over Aursjøvegen

Book

Sider du nylig har besøkt