Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal SUNNDAL

2-dager el-sykkeltur over Aursjøvegen

  • +47 95231240
  •  /  km From You
Overview
Details

Dette er en 2-dagers sykkeltur over den spektakulære Aursjøveien med el-sykkel. Veien er kjent for å være tøffere enn Trollstigen, men er perfekt for sykling da det er veldig lite biltrafikk på denne gruslagte veien. En skjult skatt som blir tilrettelagt for deg!

Vi starter på Sunndalsøra, og den første dagen starter vi innover Litldalen, og videre helt opp til platået. Vi tar flere stopper underveis, deriblant et besøk på Torbuvollen, før vi ankommer dagens turmål; Aursjøhytta. Dette er en betjent turisthytte (KNT), hvor vi overnatter for natten. 

Neste dag starter vi rolig med et relativt flatt område, før vi kommer til veiens bokstavelig talt høydepunkt; Aurstaupet. Herfra sykler vi rolig ned hårnålssvingene, helt ned til Finnset, og derfra ned til Eikesdalen. Vi avslutter turen med en tur til Mardalsfossen. Vi blir hentet i Eikesdalen, og kjørt tilbake til Sunndalsøra.

En nydelig tur i spektakulær natur, fra fjord til fjord - over vidden! Passer for både voksne og barn. Transport tilbake til Sunndalsøra.

Dag 1: Vi møtes på Sunndalsøra kl. 09.00. Vi starter med en sjekk av utstyr, og en gjennomgang av turen, før vi starter sykkelturen oppover Litldalen. Lunsjen vil nytes underveis. Vi tar flere stopper langs Litldalen og videre opp til platået, før vi ankommer Aursjøhytta tidlig ettermiddag. Denne dagen klatrer vi fra 0 moh, til 860 moh, men vi tar det i et rolig tempo som passer for alle. Vi legger også inn en stopp på setra Torbuvollen. Totalt 43 km dag 1.  Når vi ankommer hytta har vi tid til en dusj og avslapping, før middag.

Dag 2: En god frokost på hytta, før vi pakker utstyret vårt, og gjør klar for siste etappe ned til Eikesdalen. Vi tar flere stopper underveis, og hvis været er bra, kan vi ta et bad i en av jettegrytene vi passerer. Aurstaupet er turens bokstavelig talt høydepunkt, hvor vi legger inn en lengre pause. Turen ned til Eikesdalen tar vi rolig, da det både er bratt og svingete! Turen avsluttes med et besøk til Mardalsfossen, før vi blir plukket opp, og kjørt tilbake til Sunndalsøra. Ankomst Sunndalsøra ca kl.16.00

HØYDEPUNKT

- 2 dagers sykkeltur

- fra fjord til fjord - over vidden 

- den spektakulære Aursjøveien

- inkluderer en overnatting på hytte (Aursjøhytta)

- mat: frokost, lunsj x 2 og middag

- besøke lokale gårder underveis

- ca 77 km på grusvei/asfalt

- transport fra Eikesdalen til Sunndalsøra

- fra fjorden (0 moh) til 860 moh, og ned igjen til 0!

- el-sykkel utleie


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest

Generelt

Årstid
  • Høst

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Guidede turer
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages