VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal Averøy

Atlanterhavsveien -Norges flotteste sykkeltur

  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Atlanterhavsveien ble i 2010 kåret til Norges flotteste sykkeltur fra nettstedet ut.no! Turen kan tas fra både Kristiansund og Molde.

Det kan være en del trafikk i høysesongen (mai-september), så det passer ikke så godt for de aller minste barna å sykle her. Turen er ikke spesielt krevende og det er ikke tilrettelagt sykkelsti hele veien. Men likeevel er turen flott og naturskjønn.

Alt. 1 - Fra Kristiansund:  

Turforslag: Kristiansund-Averøy-Kårvåg-Vevang-Farstad-Bud
Med start i Kristiansund må du først hoppe på bussen. Bussen har egne sykkelstativ og etter kun 10 min gjennom Atlanterhavstunnelen er du på øya Averøy. Målet for første etappe er Karvåg - som er starten på Atlanterhavsveien.

Alt. 2 - Fra Molde:
Turforslag: Molde-Eide-Atlanterhavsveien-Farstad-Bud

Man kan enten velge å ta bussen fra Molde via Eide, og starte sykkelturen fra for eks. Vevang. Det er også bussalternativ fra Molde til fiskeværet Bud.


Beskrivelse av de ulike stedene:


Vevang-Kårvåg:
Den mest spektakulære delen av Atlanterhavsveien, med alle bruene. Storseisundbrua er den mest fotografert, med kraftig stigning og et bruspenn som svinger gjør at brua er et ettertraktet fotoobjekt. Ved Atlanterhavsveien kan man raste på Eldhusøya, der det også er en fin svevesti rundt øya. Håholmen er også en attraksjon man bør ta seg tid til, om sommeren går det båtavgang hver time ut til den vakre Håholmen. Nydelig mat har de også her og man kan se Ragnar Torset sine Vikingseilas i Saga Siglarhallen.  Man kan også stoppe for andre aktiviteter om man har god tid; her finnes Strømsholmen Sjøsportsenter som i sommersesongen tilbyr både fisketur, dykketurer, selsafari og sightseeing i båt. På Sveggvika kan man også dykke med guide og padle kajakk opptil flere ganger om dagen om sommeren. Vil du prøve fiskelykken på egenhånd, kan du trygt stå på de flotte fiskebroene på Atlanterhavsveien.

Farstad: Ta en avstikker på Nordneset kyststi - her sykler du langs et av Norges mest værharde områder, Hustadvika. Her finner du en seks kilometer flott anlagt grussti ut mot Nordneset fyr.

Bud: På 15-1600-tallet var Bud det største handelsstedet mellom Bergen og Trondheim. Det siste riksmøtet i Norge ble holdt her i 1533 under ledelse av erkebiskop Olav Engelbrektsson. I dag er Bud fortsatt et aktivt og sjarmerende fiskevær med flere gode fiskerestauranter og et spennende kystfort og museum; Bud museum. Prøv også kyststien i Bud


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages