Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)
SUNNDALSØRA
TripAdvisor rating of 4.5

28

Aursjøvegen fjellvei

Aursjøvegen mellom Eikesdal og Sunndalsøra åpner rundt 1. juni. Ta deg fra den dype, frodige dalen mellom bratte fjell, til høyfjellet med vidåpent landskap.

Aursjøvegen mellom Sunndalsøra og Eresfjord er rundt 100 km, tar deg fra fjord- til høyfjellsterreng. Dette er en kontrastfull og vakker opplevelse som får mange til å holde pusten. Fjellveien slynger seg oppover Finnsetlia, innover mot demningen ved Aursjøen (862 moh.) og ned gjennom Torbudalen og Litldalen til Sunndalsøra. Her kjører du gjennom en rekke 180-graders hårnålssvinger. Omtrent på veiens høyeste punkt ligger både jettegryter og Aurstupet eller Aurstaupet – Sunndals svar på Trolltunga. Veien som opprinnelig ble bygd som anleggsvei i 1947-50 byr på mange flotte naturopplevelser. Dette er et godt utgangspunkt for flere turer i Eikesdalsfjellene og Dovreområdet.

Naturattraksjoner på Aursjøveien

Bare 400 meter fra bilveien ligger klippeformasjonen Aurstupet. Her står et mange hundre meters stup som kan gi de fleste et realt sug i magen. Følg skiltingen fra veien. Merk at parkeringsplassen er liten og det er viktig at du ikke setter bilen for langt ut på kanten. Vær oppmerksom på møtende trafikk og parker slik at passerende bilder kommer forbi. Litt lenger nede i Finnsetlia finner du naturens egen jettegryte hvor du garantert får en frisk opplevelse om du velger å ta et bad. Jettegryten ligger rundt 100 meter fra veien og hit er det også skiltet.

Merkede turstier, utsiktspunkt og rasteplasser

Langs Aursjøveien finner du mange merkede turstier, utsiktspunkter og rasteplasser. Området har også flere fjellvann som egner seg for fiske- og kanoturer. Aursjøhytta ved Aursjødemningen eies av Kristiansund og Nordmøre Turistforening og er betjent fra juni og ut september. Hytta har også en egen selvbetjent del som er åpen hele året.

Har du lyst på en ekstra utfordring når du skal ta deg over Aursjøveien anbefaler vi å ta turen på sykkel. Fra Eikesdalen til Sunndalsøra er det omtrent 70 km, og vi minner om viktigheten av lys og refleks på sykkelen gjennom den spesielle tunnelen i Finnsetlia. Her går nemlig veien i sirkel inne i fjellet og det er ingen form for lyssetting i tunellen. Turen på to hjul er en real kondisjonsprøve, samtidig som du får en flott naturopplevelse.

Praktisk informasjon og sikkerhetsregler

Aursjøvegen, opprinnelig bygget som anleggsvei, er en eventyrlig vei som går gjennom et krevende fjellterreng. For din egen sikkerhet gjør vi derfor oppmerksom på følgende:

Strekningen Eikesdal-Aursjøhytta og lia fra Sunndalsøra/Litledalen kan oppleves krevende å kjøre blant annet på grunn av smal grusvei som flere steder mangler autovern.

Anbefales ikke med campingvogn eller større bobil.

Tunellen er mørk og svingete uten noen form for belysning. Kjør ekstra forsiktig her.

Veien er tidvis smal og går gjennom meget bratt terreng.

Stedvis kan det oppstå rasfare. Ved nedbør og uvanlig stor rasfare kan veien bli stengt.

Veien er en bomveg og har automatisk betaling via passpay.no

Veien åpner i juni når snøen er borte og veien ryddet. Vanligvis fra 1. juni, men åpningstidspunkt kan være senere dersom været har vært kaldt og snøen ligger lengre enn normalt. Veien holder åpent til snøen kommer i oktober.

Vi oppfordrer generelt til å kjøre forsiktig, vise hensyn og bruk god tid til å oppleve den fantastiske naturen og kulturhistorien i området.

Kilde: VisitNordvest

0

Aursjøvegen fjellvei

Sider du nylig har besøkt