VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal Averøy

Averøy

  • Bruhagen, Averøy
  • +47 71513500
  •  /  km From You
Overview

Averøy er en øykommune på Nordmøre som ligger ved porten av Atlanterhavsveien. Denne unike veien fører deg helt til det ytterste punkt der landet ender og storhavet begynner. Nærmeste by er Kristiansund som er kun 5 km unna,
Atlanterhavstunnelen binder Averøy til Kristiansund. Bussruter til Kristiansund, Eide og Molde.

En av de største attraksjonene i Møre og Romsdal og en av de 10 mest besøkte i Norge ligger her: Atlanterhavsveien fører deg helt til det ytterste punkt der landet ender og storhavet begynner.  Andre attraksjoner på Averøy er Kvernes Stavkirke som er en av landets yngste stavkriker, bygget ca i år 1300. Rett ved ligger også Gamle Kvernes bygdemuseum med gamle bygninger og en stor samling av gjenstander man kan besøke. Begge er sommeråpent for besøkende.
Håholmen er også et populært besøksmål. Dette var en gang eventyreren Ragnar Torset sitt bosted, men er nå et Classic Norway hotell med overnatting, kurs og konferanse fasiliteter, restaurant og her kan du også besøke Saga Siglar hallen, som viser de utrolige vikingbåt seilasene til Ragnar Torset. Håholmen ligger 5 min fra Atlanterhavsveien og hotellet bringer sine gjester med båt inn og ut. Faste avgangstider om sommeren
På Averøy finnes også helleristninger fra Steinalderen - to helleristningsfelt, Søbstad og Røsandberget.
Av aktiviteter finnes både dykking, fisketurer og selsafari på det veletablerte Strømsnes Sjøsport senter som ligger på Atlanterhavsveien og det er flotte turmuligheter på flere steder på øya. 

Ved Bremsnes hula har man funnet flere funn fra steinalderen, 10 000 år gamle funn fra Fosnakulturen. Hula kan besøkes og besøkende kan også gå på toppen av fjellet, Bremsneshatten som gir flott utsikt til hav, by, fjord og fjell.

Reiseliv/handel/service:
Helt fra siste istid (Fosnakulturen) har mennesker funnet veien til Averøy. I dag er Averøy en moderne fiskeri-, havbruks- og jordbrukskommune. Averøy byr på mange muligheter for de som liker aktiviteter som fiske og friluftsliv. Her er mange rorbuanlegg og hytter til leie, mange med båt inkludert i prisen. Bruhagen og Kårvåg er servicesentre med et godt utvalg av forretninger og servicetjenester. Restauranter, kafeer og lokale kulturarrangement.  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages