Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)

MOLDE

Byrundtur i Molde sentrum

Molde- Rosenes by er en liten by på Nordvestlandet som er kjent for sine frodige rosehager. Fra havna er du rett i sentrum av Molde og i gangavstand til de byens attraksjoner. Du kan gå opp til Varden fra og med tidlig vår, det tar 1 time og her oppe har du et flott skue over Moldepanoramet, kafe og en fin spasertur.

Til fots i Molde

Molde - også kalt Rosenes by. Dette er en 100 år gammel betegnelse tuftet på byens mange blomstrende og frodige rosehager. Det berømte Moldepanoramaet med sine 222 tinder er også et vakkert skue man bør få med seg på en tur til Romsdalshovedstaden.

Byen er også kjent for sin store, internasjonale Jazzfestival som finner sted hver juni, helt tilbake til 1961.

Du kan ta en fin spasertur i sentrum av Molde og er du riktig sprek kan du gå opp til Varden som er en time til fots på natursti fra sentrum.

Få tak i et bykart fra en av byens hotell, da finner man turen under på kartet.

Med utgangspunkt fra torget i Molde, så går man opp til Molde Domkirke. Kirken ble innviet i 1957 og er en toskipet langkirke i gotisk stil. På toppen og taket av Molde Rådhus er det sommerstid fine roser og andre blomster på taket av rådhuset. Videre går man via Vektergata bort til kulturhuset Plassen, og opp Gørvelalleen til Romsdalsmuseet. Her er det litt stigning, men fin asfaltert vei.

Utendørsmuseet av Romsdalsmuseet består av  Bygde-og bysamling og har flere tun og ca. 35 hus.  Husene viser romsdalsk byggeskikk og levesett fra 1600-1900 tallet.

Det nye og flotte bygget til Romsdalsmuseet heter Krona og er innendørs med både faste utstillinger og viser livsvilkårene i regionen gjennom ulike tider. Her er også flere skiftende utstillinger gjennom året.  Museet har kafe, museumsbutikk og bibliotek og  Krona er åpen året rundt. Turen kan nå fortsette opp til Varden hvor man kan skue det berømte Moldepanoramaet med sine delvis snøkledde tinder.  Om sommeren kan du også kjøre bil opp hit, det tar 10 min.

Om du velger å gå tilbake til sentrum etter å ha besøkt Romsdalsmuseet, fortsetter turen ned Reknesparken til Chateauet med sin fine hage. Nede ved Sandvegen går turen rundt Scandic Seilet Hotel og Aker Stadion, og strandpromenaden tilbake til sentrum og torget i Molde.

Last updated: 01/29/2024

Source: VisitNordvest

Byrundtur i Molde sentrum

Sider du nylig har besøkt