Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Ad
Nordmøre Kristiansund

Byvandring i Kristiansund

  • Kongens Plass 1, Kristiansund
  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Start turen med et besøk på turistkontoret på Kongens Plass for å få bykart. Utstyrt med kart og informasjon går turen opp Langveien, hvor du vil passerer Byfossen, samt Nerparken - parken med statuene og minnesmerkene.

Videre finner du KIRKELANDET KIRKE (1964), en av Norges mest særpregede og moderne kirkebygg. Tett ved kirken ligger Brodtkorbfamiliens 200 år gamle vernede kirkegård.

Neste stopp er SVANEDAMMEN med alle fuglene som gjerne lar seg mate. Du fortsetter til VARDEN, utsiktstårnet med 360 graders rundskue. Du får se havet, med øyene Averøy, Grip og Smøla, samtidig som du vil få et overblikk over Kristiansund by. Herfra vil du også kunne se fjordene trekke seg innover mot Trollheimen og Dovre.

Videre går turen nedover mot Vågen med spennende museer. HANDELSHUSET P. VOLCKMAR med kafè og eget kaffebrenneri. Her er det markedsdager enkelte lørdager. MELLEMVÆRFTET huser veteranskuter og trebåter under reparasjon, mens NORSK KLIPPFISKMUSEUM presenterer den spennende historien om klippfisken og Kristiansund.

Fra Piren, foran Rådhuset og Torget tar du SUNDBÅTEN - en koselig, liten passasjerbåt med over 130 års erfaring med rundturer i rute på havna. Gå gjerne i land på INNLANDET og få et inntrykk av hvordan Kristiansund var før bombingen i 1940. Eller gå i land og se på den vakre kirken på NORDLANDET (1914), bygd i jugendstil. Returner så med Sundbåten til sentrum.

Turen er ca. 3 km. Du går den (uten stopp) på 40 min, i tillegg kommer turene med Sundbåten på ca. 20 min. Ved flere turer med Sundbåten kan det være lurt å kjøpe dagspass (kr 50,-).

På vårt bykart er de omtalte rutene avmerket med rødt, få kart hos oss eller last ned guiden for Kristiansund og Averøy hvor kartet er på s 4-5.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad